Programa "Viure Reus" conduït per Josep Baiges. El tema central del magazine són les Festes del Pilar de Salou. El convidat especial és l'aragonès i president de "El Cachirulo" José...

Loading...
Títol Programa "Viure Reus" conduït per Josep Baiges. El tema central del magazine són les Festes del Pilar de Salou. El convidat especial és l'aragonès i president de "El Cachirulo" José Magrazo.
Data 11/10/00
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu VIURE REUS.
Resum L'arxiu manca del resum del capítol anterior, un espai sovint elaborat per Enric Tricaz. Aquesta vegada, el programa s'inicia amb l'intercanvi d'opinió entre els dos conductors sobre l'actualitat informativa, centrada sobretot a la ciutat de Reus. Destaca l'actuació de la banda musical "Santi Arissa y sus muchachos" a Vilaplana, amb el pregó de Joan Anton Verge. Joan Ramon es troba a Vilaplana, davant la imprempta l'Estel, on s'ha imprimit el primer número de la nova revista del municipi. Mestre entrevista breument a Maria Casanova, que ha maquetat i dissenyat aquest primer número. Casanova explica l'experiència d'elaborar la revista, els continguts i les expectatives. Al minut 13:38 escoltem la notícia del dia amb Francesc Domènech. Destaca que torna a posar-se en marxa la central nuclear "Vandellós II". Després dels serveis informatius arriba Jordi Carbó amb la previsió meteorològica. Al minut 21:10 tenim una petita pausa, després de la qual arriba Quim Font amb l'espai "La cuina de la ràdio". El plat d'aquesta edició és una recepta de gnoquis (pasta italiana elaborada amb patata). Seguidamtn, tenim una breu pausa i al minut 35:27 arriben els informatius de la Cadena SER (en castellà). A continuació, arriba el tema central del programa introduït, com és habitual, per un reportatge d'Enric Tricaz. El convidat especial és el president de "El Cachirulo", José Magrazo. Baiges i Tricaz entrevisten l'aragonès, parlant del tradicional ball de "la jota", la seva història i origen. També parlen de la integració dels aragonesos a Catalunya i la voluntat per mantenir i difondre les seves tradicions. Al minut 51:57 s'estableix connexió amb Joan Ramon Mestre, que es troba a Salou amb Pedro Madrona, director del grup folclòric de l'Associació Aragonesa de Salou i membre de la junta directiva. Es realitza una espècie d'entrevista a dues bandes, preguntant a Magrazo y Madrona alternativament. Aquest nou intercanvi se centra en les celebracions aragoneses al territori i els esdeveniments proper. Al minut 1:07:41 arriba "l'agenda d'activitats" i "L'alegria del viure", un espai que inclou la participació dels oients, que obtindran un obsequi si responen correctament a la pregunta del dia.
Extensió 1h 11m 28s
Arxiu rr20001011MAG104
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen 11octubre2000
Sèrie 110
Localitz. MAG
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Josep Baiges. Enric Tricaz. Joan Ramon Mestre. Maria Casanova. Jordi Carbó. Francesc Domènech. Àngel Palau. Quim Font. José Magrazo. Joan Anton Verge. Pedro Madrona.
Descriptors Vilaplana. Santi Arissa y sus muchachos. Revista. Festa del Pilar. Salou. El Cachirulo. Gnoquis. Aragó. Aragonès.
Llocs Ràdio Reus.
Organismes Associació Aragonesa de Reus. Associació Aragonesa de Salou. Santi Arissa y sus muchachos.