Navega pels ítems (317 en total)

100 anys d'excursions del Centre de Lectura

«1920: el Centre de Lectura, una entitat amb projecció ciutadana». Conferència «100 anys d'excursions del Centre de Lectura», a càrrec d'Andreu Ferré.

Este pueblo Israel: el significado de la existencia judía, de Leo Baeck

Presentació del llibre Este pueblo Israel: el significado de la existencia judía, de Leo Baeck. Presentarà el llibre el traductor de l’obra, Juan Agustín Blasco Carbó. Acte de l’Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel (ARCCI)

Geòrgia: a l’ombra del Caucas (1a part)

«Viatjant amb en Santi Nogués» Projecció de l’audiovisual Geòrgia: a l’ombra del Caucas (1a part).

Inauguració del curs acadèmic 2021-2022 del Centre de Lectura i del Campus Extens de la URV a Reus

Inauguració del curs acadèmic 2021-2022 del Centre de Lectura i del Campus Extens de la URV a Reus, a càrrec de Marina Subirats, sociòloga.

Pere Rius i el salvament del patrimoni cultural

Cicle «Personatges de Reus». Conferència «Pere Rius i el salvament del patrimoni cultural», a càrrec de Jaume Massó, arqueòleg i historiador.

Memorial Per la Pau Josep i Liesel Vidal 2021

Acte de lliurament del XXXVII Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal 2021,a Jordi Cuixart i Reus Refugi.

Celebració del Dia Mundial de la Salut Mental

Celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, organitzada per l’Associació de Salut Mental Dr. Tosquelles.

Acte d’homenatge Arcadi Oliveres

Acte d’homenatge Arcadi Oliveres primer guanyador del Memorial per la Pau l'any 1985 amb la participació de Pepe Beunza, Arnau Oliveres i Salomé Balsells.

Conferència «L’activisme cultural d’Evarist Fàbregas», a càrrec de Jaume Massó

Jornades «1920: la projecció ciutadana del Centre de Lectura» Conferència «L’activisme cultural d’Evarist Fàbregas», a càrrec de Jaume Massó, arqueòleg i historiador.

Conferència «El activismo social frente a los déficits democráticos», a càrrec d’Ernesto Sarabia

CICLE DE PAU I DRETS HUMANS CENTRE DE LECTURA 2021 Conferència «El activismo social frente a los déficits democráticos», a càrrec d’Ernesto Sarabia, guanyador del Memorial per la Pau 2020

Presentació del llibre La senda del progreso.

Presentació del llibre La senda del progreso. Un relato sobre las ideas económicas y el futuro del proyecto europeo, d'Agustí Segarra, a càrrec de la periodista Núria Pérez i del mateix autor

Presentació del nou número de la Revista del Centre de Lectura.

Presentació de la Revista del Centre de Lectura corresponent al 2n quadrimestre de 2021, que inclou el monogràfic "Aturem el feixisme", amb la intervenció d'Agnès Toda, directora de la revista, i la col·laboració de...

«Ulisses i la traducció catalana»

40è aniversari de la primera traducció al català d’Ulisses, de James Joyce, a càrrec de Joaquim Mallafrè.

Magnet, un projecte innovador i engrescador

El Centre de Lectura s’ha sumat al projecte Magnet, que pretén establir sinergies per tal que l’educació sigui més extensa, significativa i potent, per això la idea –que parteix del Departament d’Educació conjuntament amb...

Conferència «Els efectes de la pandèmia en la socialització dels infants i adolescents»

Cicle «Els estralls d’una pandèmia». Conferència «Els efectes de la pandèmia en la socialització dels infants i adolescents», a càrrec de la psiquiatra Belén Pardo Garde i del psicòleg Lluís Andreu Bertran.

Presentació del poemari «A l’ombra de les paraules»

Presentació del poemari «A l’ombra de les paraules», d’Aureli Trujillo, a càrrec d’Olga Xirinacs i el mateix autor. Premi Grandalla de Poesia 2019, Cercle de les Arts i de les Lletres d’Andorra.

Acte en record del bombardeig del Centre de Lectura de l’any 1937

Acte en record del bombardeig del Centre de Lectura de l’any 1937: presentació del documental «Campanades de mort», de Coia Cruset, i lectura de poemes a càrrec d’alumnes de l’Institut Salvador Vilaseca de Reus.

Presentació del llibre «Napoleó. La revolució i els catalans»

Presentació del llibre «Napoleó. La revolució i els catalans», d’Antoni Gelonch, a càrrec d’Ernest Benach i l'autor.

EmocionAR-T al Centre

Vídeo promocional de les inscripcions a les escoles i tallers del Centre de Lectura: Dansa, Teatre, Música, Idiomes, Arts plàstiques, Lletres i molt més.

Harry Potter

«Estiu cultural». Cicle «Llibres que han marcat el món d’avui»: «Harry Potter», de J.K. Rowling. Presentació a càrrec de Rosa Pagès, escriptora.

El príncep

«Estiu cultural». Cicle «Llibres que han marcat el món d’avui»: «El príncep», de Nicolau Maquiavel. Presentació a càrrec de Jordi Branchat, llicenciat en Filosofia.

El Manifest Comunista

«Estiu Cultural». Cicle «Llibres que han marcat el món d’avui»: «El Manifest Comunista», de Friedrich Engels i Karl Marx. Presentació a càrrec de Toni Puig, economista.

«El Petit Príncep», a càrrec de Núria Oliveres

«Estiu cultural». Cicle «Llibres que han marcat el món d’avui»: «El Petit Príncep», a càrrec de Núria Oliveres, editora.

«La Bíblia», a càrrec d’Armand Puig i Tàrrech

«Estiu cultural». Cicle «Llibres que han marcat el món d’avui»: «La Bíblia», a càrrec d’Armand Puig i Tàrrech, doctor en Ciències Bíbliques.

Occitània: tan lluny, tan a prop

«Estiu Cultural». Conferència «Occitània: tan lluny, tan a prop», a càrrec de Jaume Figueres, professor d’occità i membre del Cercle d’Agermanament Occitano-Català.

Futbol: femení i plural. La dona com a motor de l’evolució esportiva i social

«Estiu Cultural». Taula rodona «Futbol: femení i plural. La dona com a motor de l’evolució esportiva i social», amb les periodistes Jordina Salvat i Elisenda Rovira i l’historiador Carles Viñas. Acte organitzat amb la...

Els anys de plom del pistolerisme a Reus. Cent anys de l’assassinat de l’alcalde Manuel Sardà

«Estiu Cultural». Conferència «Els anys de plom del pistolerisme a Reus. Cent anys de l’assassinat de l’alcalde Manuel Sardà», a càrrec de Joan Navais, historiador.

Conferència «L’Oulipo i l’art combinatòria (reloaded)»

«Estiu cultural». Conferència «L’Oulipo i l’art combinatòria (reloaded)», a càrrec de Pablo Martín Sánchez, escriptor i membre de l’Ouvroir de Littérature Potentielle (Oulipo). Fa 30 anys, Jacques Roubaud va pronunciar al Centre de Lectura...

Presentació del llibre «Miquel Tarradell i Mateu (1920-1955) [...]»

Presentació del llibre «Miquel Tarradell i Mateu (1920-1955). Cicle en reconeixement de la trajectòria de l’arqueòleg», a càrrec de Xavier Ferré, Jaume Massó i Lluís Miquel Pérez. El llibre és el volum 149 de...

Presentació del llibre «El Xatet. Josep M. Sans Ciurana, el mític corredor reusenc»

Presentació del llibre «El Xatet. Josep M. Sans Ciurana, el mític corredor reusenc», de Josep Marsal Sans. El llibre repassa la trajectòria del ciclista Josep M. Sans Ciurana.