Navega pels ítems (247 en total)

Música i emocions: transmissió de l’emoció compositor-intèrpret-receptor. Realitat o fal·làcia?

Debat «Música i emocions: transmissió de l’emoció compositor-intèrpret-receptor. Realitat o fal·làcia?», amb Marcel Gorgori, periodista i escriptor; i Josep M. Guix, compositor. Activitat de l’Associació de Concerts de Reus.

Salvador Vilaseca, entre la medicina i l’arqueologia

Cicle «Personatges de Reus». Conferència «Salvador Vilaseca, entre la medicina i l’arqueologia», a càrrec de Jaume Massó, historiador i arqueòleg.

+ de 100 represaliats al Camp. Demà pots ser tu

«+ de 100 represaliats al Camp. Demà pots ser tu». Debat obert entorn de les causes obertes del Camp amb advocats i represaliats. Activitat d’Òmnium Baix Camp.

Mi vida con el bicho. Superar el cáncer de mama

Presentació de llibre «Mi vida con el bicho. Superar el cáncer de mama», de Steffi Mallebren i il·lustracions d’Alina Ballester. Presentació a càrrec del Dr. Joan Borràs.

Contes per somiar: «El príncep ventafocs»

«El príncep ventafocs», de Babette Cole. Traducció d'Eudald Escala. Lectura i muntatge: Marta Vidal.

Les Galápagos, les illes encantades

Projecció de l’audiovisual «Les Galápagos, les illes encantades», de Pere Iglésies.

L’evolució de l’home, els increïbles mecanismes d’adaptació

Conferència «L’evolució de l’home, els increïbles mecanismes d’adaptació», a càrrec de Pere Iglésies.

Andreu de Bofarull i el Centre de Lectura, entre altres coses

Cicle «Personatges de Reus». Conferència «Andreu de Bofarull i el Centre de Lectura, entre altres coses», a càrrec de Jaume Massó, historiador i arqueòleg.

El Kant desconegut. Marcians, negres i dones més enllà de l’ètica

Conferència «El Kant desconegut. Marcians, negres i dones més enllà de l’ètica», a càrrec de Ramon Alcoberro, filòsof. L’acte és la presentació del llibre «Sobre els extraterrestres. Teoria del cel (1755)», d’Immanuel Kant.

Ensenyar sota un arbre. Del guix al bit

Curs «La incertesa, una oportunitat per educar: de la llar d’infants al batxillerat». Conferència «Ensenyar sota un arbre. Del guix al bit», a càrrec de David Llambrich, referent de Cultura Digital del CRP Baix...

Dia Mundial de la Poesia 2021

Celebració del Dia Mundial de la Poesia, amb la col·laboració del col·lectiu Safareig Poètic. S’hi llegiran poesies de Felícia Fuster, Josep Carner, Joan Margarit i Marta Pessarrodona.

Presentació del llibre d'Aleix Cort

Presentació del llibre «És quan plou que ballo sol. Una aproximació a l’obra i la vida de J.V. Foix a través del ball», d’Aleix Cort. Presentarà el llibre Josep Murgades.

«La vocació és donar-nos» i «Contes per no sortir de casa»

Curs «La incertesa, una oportunitat per educar: de la llar d’infants al batxillerat». Conferències «La vocació és donar-nos», a càrrec de Manel Leor, professor associat de la URV; i «Contes per no sortir de...

Perú, l'enigma del Tahuantinsuyo

[©Nobo produccions. Santi Nogués] Cicle «Viatjant amb en Santi Nogués». Audiovisual «Perú: l’enigma del Tahuantinsuyo (1a part)»

Afectes i efectes del confinament en alumnes, mestres i pares

Curs «La incertesa, una oportunitat per educar: de la llar d’infants al batxillerat». Sessió «Afectes i efectes del confinament en alumnes, mestres i pares», a càrrec de Josep M. Alcañiz, psicòleg; i Jaume Descarrega,...

«Una història (des)coneguda. El Centre de Lectura amb ulleres de color lila»

Cicle «#donescultura​»: Dia Internacional de les Dones. Conferència «Una història (des)coneguda. El Centre de Lectura amb ulleres de color lila», a càrrec d’Isabel Martínez, periodista. I lectura de textos d’escriptores premiades amb el Nobel...

Contes per somiar: «Rosa caramel»

«Rosa caramel», d'Adela Turín. Il·lustracions de Nella Bosnia. Traducció de Montserrat de Gispert. Lectura i muntatge: de Marta Vidal.

Presentació de la novel·la «Viure perillosament»

Cicle «#donescultura​». Presentació de la novel·la «Viure perillosament», de Gemma Pasqual.

Inauguració de l'exposició «Escorç»

Inauguració, a la sala Fortuny del Centre de Lectura, de l'exposició de Miquel Fort Garsavall «Escorç»

Conferència «Josep Murgades i Els Marges: l’home que treballa i que juga»

Cicle «Josep Murgades: 70 anys». Conferència «Josep Murgades i Els Marges: l’home que treballa i que juga», a càrrec de Víctor Martínez-Gil, historiador de la literatura.

Educar en moments d’incertesa

Curs «La incertesa, una oportunitat per educar: de la llar d’infants al batxillerat». Sessió «Educar en moments d’incertesa», a càrrec de Joana Sancho, catedràtica de Didàctica de la UB; i Fernando Hernández, catedràtic de...

Presentació de la novel·la «La casa de foc»

Cicle «Les presentacions de l’Òmnium i el Centre de Lectura». Presentació de la novel·la «La casa de foc», de Francesc Serés

Presentació de l’edició facsímil del llibre «El Centre de Lectura de Reus: una institució ciutadana»

Cicle «Pere Anguera: deu anys en el record». Presentació de l’edició facsímil del llibre «El Centre de Lectura de Reus: una institució ciutadana de Pere Anguera», a càrrec de Joan Navais, historiador.

Presentació de l'òpera «Otello» de Giuseppe Verdi

Cicle «El Liceu visita Reus». Presentació de l’òpera «Otello» de Giuseppe Verdi, a càrrec de Pol Avinyó, musicòleg i crític d’òpera.

Conferència «Amistat i lideratge a finals del segle XX: Toy Story»

Conferència «Amistat i lideratge a finals del segle XX: Toy Story», a càrrec de Jaume Figa, Dr. en Ciències Socials.

Presentació de la novel·la «Entre l'infern i la glòria»

Presentació de la novel·la «Entre l’infern i la glòria» d’Àlvar Valls, a càrrec de Josep Lluís Carod-Rovira, filòleg i escriptor.

Taula rodona «Murgades: mestre i amic»

Cicle «Josep Murgades: 70 anys». Taula rodona «Murgades: mestre i amic», amb Josep M. Balañà, M. Rosa Molas, Meritxell Talavera, Josep Murgades i Fina Masdéu (moderadora).

Presentació del llibre de Jordi Bohigas Maynegre

Presentació del llibre «Catalunya a Bèlgica. Història del Casal Català de Brussel·les (1920-2020)», de Jordi Bohigas Maynegre.

Montsant-Migjorn

Projecció de l’audiovisual Montsant-Migjorn, de Joan Papasseit.

Presentació del volum 148 de les Edicions del Centre de Lectura

Presentació del volum 148 de les Edicions del Centre de Lectura, que recull les ponències de les jornades «Present i futur de la llengua catalana». La presentació anirà a càrrec de Joaquim Mallafrè, Fina...