Programa "Viure Reus" conduït per Josep Baiges. El tema central del programa és el 25è aniversari de la mort del general Francisco Franco. Per tal de tractar el tema i...

Loading...
Arxiu rr20001120MAG103
Data d'alta 30/11/12
Data de modificació 30/11/12
Data de càrrega 19/06/2017
Origen RÀDIO REUS.
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Nom de l'arxiu d'origen 20novembre2000
Data d'enregistrament 20/11/00
Sèrie 110
Localitz. MAG
Temps de durada 1h 07m 47s
Programa VIURE REUS.
Descripció de l'arxiu Programa "Viure Reus" conduït per Josep Baiges. El tema central del programa és el 25è aniversari de la mort del general Francisco Franco. Per tal de tractar el tema i la seva influència en els ciutadans, el programa visitarà l'Institut Gabriel i Ferrater, on entrevistaran aquells alumnes que tan sols han viscut la democràcia com a règim polític.
Temàtica Els tres primers minuts escoltem el resum del capítol anterior per Enric Tricaz. El programa s'inicia (i ho farà així fins el dia 22 de novembre de l'any 2000) amb un reportatge publicitari sobre "la Sirena" de Reus. Josep Baiges estableix connexió amb Joan Ramon Mestre, que es troba a l'establiment de congelats. La connexió s'allarga fins el minut 12:35. Tot seguit tenim una pausa publicitària, després de la qual s'anuncia la notícia del dia: fa 25 anys de la mort de Franco. Amb els serveis informatius s'incorpora Francesc Domènech. Després de les notícies, Jordi Carbó presenta la previsió meteorològica. A continuació, escoltem falques publicitàries fins el minut 23:50. Just després es connecta telefònicament amb Quim Font, que aquesta vegada es troba a Barcelona per col·laborar amb un programa de cuina a Televisió de Catalunya. Font i Baiges parlant del dia que es va morir Franco i després el cuiner explicar què cuinaran a la televisió: suquet de rajada amb patata i fesols. Tot seguit s'estableix connexió amb Joan Ramon Mestre, que es troba a l'entrada de l'Institut Gabriel i Ferrater per tal de parlar de la història i la mort del general Franco amb alumnes que tan sols han viscut la democràcia com a règim polític. Els entrevistats són quatre alumnes de primer i quatre de segon de secundària, juntament amb Joan Ramon Corts, professor d'història. Abans, però, escoltem el reportatge introductori d'Enric Tricaz. Mestre pregunta sobre l'ensenyament històric del fet i la percepció dels alumnes que ho han estudiat, tot i que no ho han viscut. Des del minut 47:50 fins el minut 56:50, després del que arriba l'espai de "Els herois del diumenge", un espai dedicat a comentar els resultats dels partits de futbol jugats al territori el darrer cap de setmana, amb la col·laboració d'Agustí Escolà. Destaca la victòria del Despertaferro contra el Dicomar 5 a 0. L'arxiu finalitza amb l'inici dels serveis informatius de la Cadena SER (en castellà).
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Josep Baiges. Enric Tricaz. Joan Ramon Mestre. Jordi Carbó. Francesc Domènech. Àngel Palau. Quim Font. Joan Ramon Corts. Agustí Escolà.
Descriptors 25 anys. Mort. Franco. General. Democràcia. Dictadura. Institut Gabriel i Ferrater. Els herois del diumenge. Despertaferro. Dicomar. Futbol.
Llocs Ràdio Reus.
Organismes Institut Gabriel i Ferrater.