Programa "Viure Reus" conduït per Josep Baiges. El tema central està dedicat al dia internacional de la tolerància i al projecte de Promoció i Desenvolupament (PROIDE), una ONG vinculada directament...

Loading...
Títol Programa "Viure Reus" conduït per Josep Baiges. El tema central està dedicat al dia internacional de la tolerància i al projecte de Promoció i Desenvolupament (PROIDE), una ONG vinculada directament al col·legi La Salle. El convidat especial és Cèsar Pagès, voluntari de PROIDE.
Data 16/11/00
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu VIURE REUS.
Resum El programa s'inicia amb l'entrevista a Carme Cano, una de les organitzadores de l'exposició a Reus dedicada al dia internacional per la tolerància. Cano destaca els actes previstos a la plaça del Mercadal per aquest dia, una iniciativa de la Regidoria de Cooperació i Drets Civils i el Consell de Solidaritat i Drets Civils. Joan Ramon Mestre es troba al taller de minerals del Museu Comarcal, que organitza cursets pels joves estudiants per tal d'interessar-los per la geologia. Mestre entrevist a Marc Mané, qui parla de la bona resposta de tots els col·legis de Reus a participar al taller durant tota la "Setmana de la Ciència 2000". Baiges realitza algunes preguntes a Mané, preguntant sobretot per l'origen de la seva afició amb els minerals. Des del minut 14:22 al minut 18:00 tenim la pausa publicitària. A continuació, escoltem els serveis informatius per Francesc Domenech. Després de l'actualitat, Jordi Carbó ens presenta la informació meteorològica. Al minut 34:06 arriba Quim Font amb l'espai de "La cuina de la ràdio". En aquest capítol, Font explicarà com cuinar galetes d'oli. Al minut 48:44 arriba el tema central del programa, el projecte de la ONG Proide, amb Cèsar Pagès com el convidat especial. Baiges i Tricaz entrevisten a Pagès, que explica en què es basa el projecte i quins són els seus objectius, sobretot en el tercer món tot i que també en alguns centres del món desenvolupat. Joan Ramon Mestre es troba a la porta del menjador del col·legi La Salle i entrevista a germà Àngel i quatre alumnes de l'escola, que parlen sobre la ONG i les seves vivències relacionades amb el "projecte de guatemala" i les beques de PROIDE. Després del tema central, arriba l'espai de "L'alegria del viure", amb la intervenció ddels oients. A continuació, es realitza la connexió al Parc de Sant Jordi, on es troba Joan Ramon Mestre perquè hi estan dinant els alumnes del col·legi Rossend Giol de Porrera, que han vingut de visita a la capital del Baix Camp. Mestre entrevista a alguns nens. Els últims cinc minuts del programa, Tricaz i Baiges parlen sobre el darrer capítol de la sèrie de televisió catalana "El Cor de la Ciutat".
Extensió 1h 33m 01s
Arxiu rr20001116MAG099
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen 16novembre2000
Sèrie 110
Localitz. MAG
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Josep Baiges. Enric Tricaz. Carme Cano. Marc Mané. Francesc Domenech. Jordi Carbó. El Cor de la Ciutat. Àngel Palau.
Descriptors Exposició. Los nadies. Dia internacional per la tolerància. Taller de minerals. Setmana de la ciència. PROIDE. La Salle. ONG. Col·legi Rossend Giol.
Llocs Ràdio Reus.
Organismes Regidoria de Cooperació i Drets Civils. Consell de Solidaritat i Drets Civils. La Salle. PROIDE.