Programa "Viure Reus" conduït per Josep Baiges. El tema central està dedicat al primer aniversari del Consell de Joves de Reus, l'organisme impulsat per l'Ajuntament de la ciutat que s'ha...

Arxiu rr20010112MAG100
Data d'alta 29/11/12
Data de modificació 29/11/12
Data de càrrega 19/06/2017
Origen RÀDIO REUS.
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Nom de l'arxiu d'origen 12gener2001
Data d'enregistrament 12/01/01
Sèrie 110
Localitz. MAG
Temps de durada 1h 22m 23s
Programa VIURE REUS.
Descripció de l'arxiu Programa "Viure Reus" conduït per Josep Baiges. El tema central està dedicat al primer aniversari del Consell de Joves de Reus, l'organisme impulsat per l'Ajuntament de la ciutat que s'ha convertit en l'òrgan màxim de participació de la joventut local en els temes que més els afecten (cultura, educació, habitatge, oci, etc.). El convidat especial és Miquel Àngel Molina, coordinador de l'Oficina del Pla Jove i vicepresident de l'IMAC.
Temàtica Els tres primers minuts escoltem el resum del capítol anterior. Tot seguit, Josep Baiges presenta l'actualitat informativa, sobretot centrada en Reus. En Joan Ramon Mestre es troba al centre educatiu Teresa Miquel (Avinguda Països Catalans), on s'organitza una cursa d'alumnes i pares i mares d'alumnes. Mestre entrevista a Alfred Ablasi, president de l'Associació de Pares, que explica la iniciativa del primer cross, els premis que obtindran els guanyadors per categoria i les expectatives que s'hi tenen. Després, Ablasi explica els serveix que ofereix l'escola, a mode de falca publicitària. A continuació, arriba Francesc Domènech amb la notícia del dia: "El president Jordi Pujol assisteix a Vinyols i els Arcs amb motiu centenari de la cooperativa de la Selva del Camp". Tot seguit, la previsió meteorològica amb Jordi Carbó. Des del minut 27:10 fins al 29:10 escoltem la pausa publicitària. A continuació, arriba l'espai de "La cuina de la ràdio" amb Quim Font, que aquesta vegada es dedica a respondre dubtes culinaris dels oients que truquen al programa. Al minut 41 escoltem els serveis informatius de la Cadena SER (en castellà). Torna "Viure Reus" sis minuts després. A la segona part del programa Josep Baiges entrevista al coordinador de l'Oficina del Pla Jove i vicepresident de l'IMAC, Miquel Àngel Molina. En absència d'Enric Tricaz per vacances, Elena Tarragó realitza el breu reportatge de presentació del convidat. Molina destaca els objectius, les necessitats del col·lectiu ciutadà i els projectes. A mitja entrevista, s'estableix la connexió amb Joan Ramon Mestre, que es troba amb la Unitat Mòbil en un dels establiments que s'ha adherit a una campanya, impulsada pel Consell Jove, que pretén ajudar els joves amb descomptes i ofertes de compra. La botiga escollida per Mestre és "Bricolatge Martí", que ofereix un descompte del 5% als joves. Baiges fa una entrevista breu al propietari de la botiga. Tot seguit l'entrevista se centra en la Tarja Jove i la Guia Jove i el seu procés d'implantació. Molina destaca algunes negociacions en procés establertes amb l'Ajuntament, com l'oferiment de pisos assequibles pels joves. Després de la entrevista hi ha una breu pausa publicitària. La connexió torna amb l'últim espai del programa: "L'agenda d'oci i cultura".
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Josep Baiges. Alfred Ablasi. Francesc Domènech. Jordi Carbó. Quim Font. Miquel Àngel Molina. Elena Tarragó. Àngel Palau.
Descriptors Escola Teresa Miquel. Consell de Joves. Reus. Oficina del Pla Jove. IMAC. Bricolatge Martí. Tarja Jove.
Llocs Reus.
Organismes Consell de Joves de Reus. IMAC. Ajuntament de Reus. Oficina del Pla Jove.