Homenatge "in memoriam" d'Ernest Lluch, organitzada per la secció de Geografia i Història del Centre de Lectura de Reus en col·laboració de la Fundació Josep Recasens i Mercader. Ernest Lluch...

Loading...
Arxiu rr20001128INE025
Data d'alta 26/11/12
Data de modificació 26/11/12
Data de càrrega 19/06/2017
Origen RÀDIO REUS.
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Nom de l'arxiu d'origen Homenatge Ernest Lluch_28_novembre_2000
Data d'enregistrament 28/11/00
Sèrie 101
Localitz. INE
Temps de durada 1h 04m 00m
Descripció de l'arxiu Homenatge "in memoriam" d'Ernest Lluch, organitzada per la secció de Geografia i Història del Centre de Lectura de Reus en col·laboració de la Fundació Josep Recasens i Mercader. Ernest Lluch Martín (1937 - 2000) va ser polític espanyol del PSOE, Ministre de Sanitat i Consum i Diputat a les Corts Espanyoles. Als 63 anys, ja retirat de la vida política, va ser assassinat per la banda terrorista ETA.
Temàtica En una primera ponència per recordar Ernest Lluch, l'escriptor reusenc i ex senador Xavier Amorós és el primer en parlar de la relació que hi va establir. L'escoltem fins el minut 12:20, quan acaba amb forts aplaudiments. Tot seguir escoltem Josep Abelló, president del consorci hospitalari de Catalunya i ex alcalde de Reus. La seva ponència s'allarga fins el minut 31:00. Abelló no se centra tant en la seva relació personal amb Lluch, sinó que destaca el seu paper dins el sistema sanitari espanyol. A continuació té la paraula Pere Anguera, escriptor i historiadors, que se centrarà sobretot en l'obra política i la figura intel·lectual de Lluch. Després, escoltem a Ignasi Carnisser, alcalde de la Selva del Camp i ex diputat a Corts. Carnisser dóna a l'homenatge un toc més intimista, resumint la trajectòria de Lluch, però destacant el seu caràcter com a persona i "filòsof" per la fermesa dels seus discursos i la capacitat de comunicar pel bé de la ciutadania. L'escoltem fins al minut 51:50. Per últim, escoltem la ponència d'Agustí Segarra, professor d'economia aplicada de la Universitat Rovira i Virgili. Segarra es centra més en la vida acadèmica de Lluch.
Observacions Arxiu de bona qualitat, tot i que les ponències estàn afectades per la reverberació.
Personatges Xavier Amorós. Josep Abelló. Pere Anguera. Ignasi Carnisser. Agustí Segarra.
Descriptors Homenatge. Ernest Lluch. In memoriam. Ponències.
Llocs Centre de Lectura. Reus.
Organismes Centre de Lectura de Reus. Fundació Josep Recasens i Mercader.