Programa "Viure Reus" conduït per Josep Baiges. El tema central d'aquest capítol és l'obra de Gaudí a Reus, amb motiu de la descoberta del Mas Gispert al municipi, suposadament creat...

Loading...
Títol Programa "Viure Reus" conduït per Josep Baiges. El tema central d'aquest capítol és l'obra de Gaudí a Reus, amb motiu de la descoberta del Mas Gispert al municipi, suposadament creat per l'arquitecte.
Data 28/12/00
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu VIURE REUS.
Resum Escoltem els últims minuts del programa "Hoy por Hoy" de la Cadena SER. Al minut 7:00 comença el magazine del "Viure Reus" amb el resum del capítol anterior per Enric Tricaz. En aquest dia dels innocents, a Castellvell es celebra la Festa de la Banya; és per això que els conductors del programa contacten telefònicament amb el regidor de cultura i festes de l'Ajuntament de Castellvell, Daniel Llevat, i li fan una breu entrevista. Tot seguit contacten amb Joan Ramon Mestre des del "Nadal.parc". Mestre entrevista a nens i nenes de riudecanyes, que han pogut participar a la Fira per iniciativa del seu Ajuntament en autocar. Pausa publicitària al minut 23:00 i després de dos minuts torna el magazine amb la notícia del dia, per Francesc Domènech, protagonitzada per la descoberta a Reus d'una nova obra de l'arquitecte modernista Antoni Gaudí. Després de parlar i debatre sobre la notícia, arriba la informació meteorològica amb Jordi Carbó. Tot seguit es torna a connectar amb Joan Ramon Mestre, que ara es troba entre el taller de Circ i el taller de Festa Major. Al minut 43:15 escoltem els serveis informatius en castellà de la Cadena SER fins el minut 48:00. Tot seguit Enric Tricaz fa el reportatge usual sobre el tema central del programa en aquest dia dels innocents: Gaudí i la seva obra. Després de la introducció, els conductors del programa contacten telefònicament amb experts que poden oferir informació sobre el Mas Gispert i la seva relació amb Gaudí, com Joan Bessegoda, responsable de la Càtedra Gaudí, però l'entrevista central és al regidor de cultura de l'Ajuntament de Reus, Xavier Filella. Ningú confirma ni desmenteix la notícia i fins i tot l'Alcalde de Reus es mostra reticent. Filella valora la troballa però també es mostra prudent. Per últim, Baiges entrevista breument al gerent del Patronat de Turisme i Comerç de la ciutat de Reus, Josep Mª Cabré, per saber la seva opinió.
Extensió 1h 07m 32s
Arxiu rr20001228MAG089
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen 28desembre2000_VIUREREUS
Sèrie 110
Localitz. MAG
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Josep Baiges. Enric Tricaz. Francesc Domènech. Daniel Llevat. Joan Ramon Mestre. Jordi Carbó. Joan Bessegoda. Josep Mª Cabré.
Descriptors La festa de la banya. Mas Gispert. Antoni Gaudí.
Llocs Reus.
Organismes Ajuntament de Reus. Ajuntament de Castellvell.