Programa "Viure Reus" conduït per Josep Baiges. En aquest cas, el magazine és l'últim programa de l'any 2000 i es centra en les festes de Nadal, els pastorets, la cavalcada,...

Loading...
Títol Programa "Viure Reus" conduït per Josep Baiges. En aquest cas, el magazine és l'últim programa de l'any 2000 i es centra en les festes de Nadal, els pastorets, la cavalcada, el parc de Nadal, etc.
Data 29/12/00
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu VIURE REUS.
Resum L'arxiu comença amb una peça d'òpera que, probablement, prové de la freqüència a Madrid de la Cadena SER. Al minut 3:00 es connecta l'emissió amb Ràdio Reus i comença el "Viure Reus". En primer lloc escoltem el resum del programa anterior amb Enric Tricaz. Al minut 10:30 comença el magazine amb la presentació de la cavalcada de Reis 2001. Josep Baiges i Tricaz entrevista a Jordi Bertràn, cònsul dels Reis d'Orient a la capital del Baix Camp, que explica els diversos actes, horaris i canvis de recorregut programats pel proper dia de Reis. Al minut 18:55 s'incorpora Joan Ramon Mestre, que es troba a la pista de cars del "Nadal.parc", a la Fira de Reus. Mestre entrevista a Gerard (no es diu el cognom), monitor de la pista de cars, i al Jordi, un dels nens que estava provant els cars. Al minut 26:00 escoltem els serveis informatius amb Francesc Domènech. Com a notícia, destaca el fort temporat del territori i la iniciativa del departament de Dret Civils de l'Ajuntament Reus que estudia el bateig civil a partir del 2000, és a dir, la legalització dels padrins sense cerimònia religiosa. Al minut 34:00 comença la informació del temps meteorològic amb Jordi Carbó. Posteriorment, torna la connexió amb Joan Ramon Mestre a "Nadal.parc", que aquesta vegada es troba al "circuit multiaventura" per infants i realitza una breu entrevista al monitor i reponsable del taller i a un dels nens participants. Del minut 44:00 al minut 44:38 escoltem un silenci (causat per la posproducció en l'enregistrament de l'arxiu) que enllaça la primera part del programa amb la segona, que comença amb l'entrevista de Baiges i Tricaz al director teatral Joan Roig, de l'Orfeó Reusenc, per parlar de la representació dels pastorets. A l'entrevista també participen dos actors de l'Orfeó i intèrprets de dos dels personatges principals de l'obra nadalenca. Al minut 51:53 escoltem l'actuació radiofònica dels actors convidats. Roig presenta també l'agenda d'obres teatrals de l'Orfeó per la propera temporada. Al minut 1:00:00 publicitat i torna l'equip del viure cinc minuts després amb Joan Ciurana i l'agenda d'activitats arreu de Catalunya. Joan Ramon Mestre segueix al parc de Nadal, ara amb les patinadores infantils del Futbol Club Barcelona. Tot seguir el programa entrevista a Xavier Macaya, un dels responsables del patronat de Fontnou i l'home dels nassos. Parlen dels retaules vivents i de l'home dels nassos. L'última part del programa és l'espai "l'alegria del viure", quan s'entra la trucada de l'oient Jordi Farré per respondre a la pregunta del dia.
Extensió 1h 23m 50s
Arxiu rr20001229MAG082
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen 29_desembre2000_VIUREREUS
Sèrie 110
Localitz. MAG
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Josep Baiges. Enric Tricaz. Joan Ramon Mestre. Jordi Bertràn. Francesc Domènech. Joan Roig. Xavier Macaya. Jordi Carbó. Jordi Farré.
Descriptors Pastorets. Orfeó Reusenc. Nadal. Parc. Cavalcada. Reis.
Llocs Reus.
Organismes Orfeó Reusenc.