Entrevista, conduïda per Andreu Buenafuente, a Ernest Benach amb motiu de les eleccions municipals a Reus. Benach és creador i impulsor de l'IMAC i cap de llista d'Esquerra Republicana a...

Loading...
Títol Entrevista, conduïda per Andreu Buenafuente, a Ernest Benach amb motiu de les eleccions municipals a Reus. Benach és creador i impulsor de l'IMAC i cap de llista d'Esquerra Republicana a Reus (ERC).
Data ca. 05/1991
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu EL TERRAT
Resum L'entrevista tracta tot tipus de temes relacionats amb la campanya d'ERC i amb el paper d'Ernest Benach. En primer lloc, Buenafuente pregunta pels sondejos i per la percepció del cap de llista. Benach confessa que no en fa cas i que creu que poden ser l'excepció pel que fa a la idea que els partits petits sempre tenen les de perdre. Francesc Domènech i Enric Tricaz participen dels comentaris i fan alguna pregunta. També es parla de la imatge del candidat als cartells electorals i el paper de l'assessor, tot plegat en un to més informal. Centrant-se ja en les idees polítiques del partit, Tricaz pregunta a Benach sobre la idea de república a la que aspira el partit d'esquerra i comenten el paper del Rei. Andreu Buenafuente demana al candidat que resumeixi la proposta municipal d'esquerra i Benach destaca, en primer lloc, la definició de ciutat centrant-se en la seva projecció cap a l'exterior i cap a l'interior pel que fa a la qualitat de vida i al medi ambient. Finalment la reforma de l'Ajuntament per donar més servei al ciutadà i fer-lo més eficaç. Tricaz pregutna què passaria amb l'IMAC si no l'escollissin com alcalde, però Benach afirma que la prioritat avui és l'alcaldia i no l'IMAC. Ja acabant comenten els possibles pactes polítics i el candidat fa una previsió del resultat electoral per una atrevida petició de Buenafuente. te amb Josep Abelló? No, però en parlarem. Comenten alguna cosa sobre el pressupost del partit i, finalment, Domènech pregunta sobre l'orientació de la campanya electoral i la relació amb Tarragona.
Extensió 0h 15m 42s
Arxiu rr199105DDENT162
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen Buenafuente Benach Maig 91
Sèrie 111
Localitz. ENT
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Enric Tricaz. Andreu Buenafuente. Ernest Benach. Francesc Domènech.
Descriptors Eleccions. Municipals. Reus. Campanya. Esquerra Republicana de Catalunya. Candidatura. 1991.
Llocs Ràdio Reus.
Organismes Esquerra Republicana de Catalunya.