Discurs d'Ernest Benach, aleshores President del Parlament de Catalunya, dirigint-se als diputats/des catalans, en la vuitena legislatura de Catalunya, iniciada el 28 de novembre de 2006. Després de les Eleccions...

Loading...
Títol Discurs d'Ernest Benach, aleshores President del Parlament de Catalunya, dirigint-se als diputats/des catalans, en la vuitena legislatura de Catalunya, iniciada el 28 de novembre de 2006. Després de les Eleccions autonòmiques, el govern català va ser encapçalat pel secretari general del PSC, José Montilla.
Data 28/11/06
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Resum Benach inicia el discurs sentint-se orgullós, diu, de treballar per Catalunya i la llibertat. Gairebé tota l'estona es dirigeix als diputats del Parlament conscienciant-los de la contribució que estan obligats a fer per la millora del benestar dels catalans. Benach explica que els parlamentaris són els polítics per definició i reivindica el seu paper, afirmant que s'ha de continuar amb la línia de creixement i dignificació dels espais d'aquesta casa. El president parlamentari parla de la necessitat d'una revolució parlamentària pers aconseguir que el Parlament es faci present a tot el territori, que arribi a cada vila per recollir les inquietuds i les propostes. Diu: "Vostès són disputats/des, representants del poble català i en vostès rau la responsabilitat d'escollir el proper president de Catalunya". Després de fer una introducció de motivació i conscienciació a tots els diputats, Benach fa un repàs històric les persones que han tingut un paper important en la política catalana, destacant algunes figures com Pere Esteve, Antoni Gutiérrez o Francesc Ferrer i afegeix que "cal fomentar més cultura política, fugint de demagògies i modernitzant mentalitats en el parlamentarisme". Posteriorment el diputat destaca els valors que haurien de regir els diputats del Parlament, com la passió pel país i pel poble. Acaba parlant dels nous reptes que s'han d'afrontar i cridant "Visca Catalunya lliure!".
Extensió 0h 14m 25s
Arxiu rr20061128TALL100
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen DISCURS BENACH_
Sèrie 109
Localitz. TALL
Observacions Arxiu de bona qualitat, però amb lleu presència de reverberació.
Personatges Ernest Benach.
Descriptors Legislatura. Vuitena. Parlament. Catalunya. President. Eleccions. Diputats. Discurs.
Llocs Parlament de Catalunya.
Organismes Parlament de Catalunya.