Edició especial del programa "Viure Reus" anomenat "Viure el Baix Camp". L'emissió es produeix des de l'interior de l'Església de Sant Salvador, propietat de l'Arquebisbat, a la Mussara.

Loading...
Títol Edició especial del programa "Viure Reus" anomenat "Viure el Baix Camp". L'emissió es produeix des de l'interior de l'Església de Sant Salvador, propietat de l'Arquebisbat, a la Mussara.
Data 06/12/04
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu VIURE REUS.
Resum Baiges i Tricaz expliquen que des de l'any 1962 el terme municipal de la Mussara depèn de Vilaplana i, per tant, l'Alcalde és comú. Entrevista a l'Alcalde de Vilaplana i la Mussara, Ernest Aymami. Es parla molt de l'intent per rehabilitar el poble i per reformar l'església de Sant Salvador. L'alcalde explica que per impulsar la rehabilitació han organitzat actuacions a l'església Mussara. Parlen sobre les inversions extrangeres en el poble, com les cases rurals estiuenques. L'alcalde afirma que per poder rehabilitar completament la zona, els recursos haurien de ser privats, perquè les institucions no els ajuden. Baiges demana a Aymami que expliqui records del poble de la Mussara. Entrevista al Tinent d'Alcalde i regidor d'Urbanisme, Eduard Bonet. Bonet explica que només es podia construir algun tipus de servei, com un bar o un centre de guies per visites turístiques, però reconstruir el poble és molt difícil. El regidor destaca que hi hauria d'haver un interès privat, però que durant l'any el poble està abandonat, ja que estan allunyats dels serveis de primera necessitat com escoles o hospitals. Després parlen del bandalisme juvenil a Vilaplana. Entrevista a Josep Magraner, penúltim fill de la Mussara, que explica alguns records i anècdotes relacionades amb la Mussara. Es parla de les polítiques de l'Ajuntament de Vilaplana i de la natura de la Mussara. Baiges parla amb Pau Estivill, fill de Josep Estivill. Josep Estivill explica alguna anècdota relacionada amb la Mussara. Escoltem els informatius al minut 32:26 amb Francesc Domènech.
Extensió 0h 39m 02s
Arxiu rr20041206ENT149
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen MUSSARA SEGONA PART
Sèrie 111
Localitz. ENT
Observacions Arxiu de qualitat regular. El programa especial està formada per dues parts, aquesta és la segona. La primera part es troba a l'arxiu "rr20041006ENT148".
Personatges Josep Baiges. Enric Tricaz. Ernest Aymami Huguet. Eduard Bonet Simó. Josep Magraner. Pau Estivill. Quim Font. Emilia Estivill. Josep Estivill.
Descriptors Mussara. Població. Naixements. Rehabilitació. Reforma. Construcció. Inversió. Turisme. Vilaplana.
Llocs Església de Sant Salvador. La Mussara.
Organismes Ajuntament de Vilaplana i La Mussara.