Recull d'entrevistes que es van realitzar amb motiu de la declaració per la UNESCO (Organització per l'Educació, la Ciènia i la Cultura) de Tàrraco com a patrimoni de la humanitat....

Loading...
Títol Recull d'entrevistes que es van realitzar amb motiu de la declaració per la UNESCO (Organització per l'Educació, la Ciènia i la Cultura) de Tàrraco com a patrimoni de la humanitat. La nomenació inclou diversos monuments del Tarragonès a més de la pròpia ciutat de Tarragona, com la vil·la romana dels munts d'Altafulla.
Data 30/11/00
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Resum Escoltem Carles Cortés entrevistant a l'alcalde d'Altafulla, Manel Ramon Fuentes. L'alcalde explica que celebraran l'esdeveniment amb un trilleig de campanes i vint i un salva de cuets, i més endavant es realitzarà algun acte institucional. Escoltem també l'arquebisbe de Tarragona, Lluís Martínez Sistac, des de Roma, i la seva declaració i valoració un cop s'assebenta que Tarragona ha estat declarada partimoni de la humanitat. Connexió també amb Josep Mariné, president de la diputació de Tarragona, que es troba a Brusel·les. Tot seguit ens presenten diferents valoracions de persones il·lustres de la demarcació. Tots els tarragonins estan molt orgullosos i coincideixen que aquest títol permetrà conservar Tarragona molt millor. Francesc Domènech truca a l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, que valora molt positivament l'esdeveniment i afirma que ja ha trucat l'alcalde de Tarragona per felicitar-lo. Cortés entrevista al director del museu nacional arqueològic de Tarragona, Francesc Tarrats, que espera que, amb la declaració, el museu disposi de més mitjans i atencions institucionals i s'avanci amb desició en l'ampliació del museu.
Extensió 0h 22m 16s
Arxiu rr20001130INE018
Origen SER TARRAGONA.
Nom de l'arxiu d'origen ENTRADA PATRIMONI HUMANITAT d'ALTAFULLA
Sèrie 101
Localitz. INE
Observacions Arxiu de bona qualitat. Silenci des del minut 11:50 fins el minut 12:25.
Personatges Carles Cortés. Manel Ramon Fuentes. Fransesc Domènech. Francesc Tarrats. Josep Mariné. Lluís Miquel Pérez.
Descriptors La vil·la romana dels munts. Altafulla. Patrimoni de la humanitat. Tàrraco. Tarragona. Valoracions. Tarragonins. UNESCO.
Llocs Tarragona.
Organismes UNESCO.