Es celebra el centenari de la coronació de la Mare de Déu de Misericòrdia. Josep Baiges i Enric Tricaz entrevisten al membre dels Amics de Reus, metge, escriptor i polític...

Loading...
Títol Es celebra el centenari de la coronació de la Mare de Déu de Misericòrdia. Josep Baiges i Enric Tricaz entrevisten al membre dels Amics de Reus, metge, escriptor i polític Jaume Aiguader i Miró.
Data 19/10/04
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu TEMPS ERA TEMPS.
Resum Parlen de l'adaptació radiofònica que hi va haver l'any 1954 del Ball de la Mare de Déu, realitzat per Manuel Aragonès Virgili. Parlen també de l'aportació poètica al ball de la mare de déu, organitzat pels Amics de Reus. I comenten la representació que es durà a terme el vespre d'aquest 25 de setembre de l'any 2004 del ball i diuen els noms dels actors i actrius que en formaran part. Val a dir que el Ball de la Mare de Déu, o Ball de l'Aparició, és una representació teatral de carrer que es fa a Reus basada en la història popular de l'aparició de la Mare de Déu de la Misericòrdia a Isabel Besora, La Pastoreta. El ball es du representat a la ciutat des de fa més de dos-cents anys acompanyant processons durant les solemnitats de Misericòrdia, és a dir cada vint-i-cinc anys.
Extensió 0h 09m 40s
Arxiu rr20041019ENT074
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen ENTREVISTA AGUADE
Sèrie 111
Localitz. ENT
Observacions Arxiu de bona qualita.
Personatges Josep Baiges. Enric Tricaz. Jaume Aiguader.
Descriptors Ball de la Mare de Déu. Festes de Misericòrdia. Ball de l'Aparició. Amics de Reus. Reus.
Llocs Reus.
Organismes Centre d'Amics de Reus.