Debat, conduït per Francesc Domènech, entre els candidats a l'alcaldia de Reus per les eleccions del dia 26 de maig de l'any 1991. Els convidats són Tomàs Gilabert, candidat per...

Loading...
Títol Debat, conduït per Francesc Domènech, entre els candidats a l'alcaldia de Reus per les eleccions del dia 26 de maig de l'any 1991. Els convidats són Tomàs Gilabert, candidat per CiU, i Josep Abelló, actual alcalde de Reus i candidat del PSC per a la reelecció.
Data 22/05/91
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu REDACCIÓ OBERTA: LA TERTÚLIA.
Resum Montse Jarava fa un repàs a la trajectòria d'ambdós candidats i dóna detalls sobre la seva personalitat. Comença el debat parlant de la campanya electoral i del paper que hi han tingut els dos debatents. Es tracta el tema de la implantació d'indústries a la ciutat. Gilabert creu que s'ha de fer una recalificació per tal de tenir sòl urbanitzable destinat a la indústria, ja que és molt important per la prosperitat de la ciutat. Abelló creu que la industrialització seria una cara inversió i que l'esperança és que el primer sòl, dins del poc que n'hi ha, produeixi una regulació en el mercat. Parlen també sobre si s'ha de participar o no en la gestió del Port de Tarragona i de la relació de Reus amb la capital en els projectes que tenen en comú. Gilabert creu que la relació entre les dues ciutats hauria de ser una bona per tenir un major benefici per la ciutadania i que una competència portaria a l'error si s'extralimiten. Parlen de tots els camps en els que podria millorar Reus i els nous projectes que s'han de seguir o començar. Destaca la pregunta de Domènech sobre si Reus és una ciutat cara. Gilabert creu que sí ho és i que una solució seria no augmentar més la pressió fiscal o fer variacions en l'índex de consum. Abelló diu que tot allò que s'ha de pagar és car i que el valor a pagar és sempre relatiu. El debat esdevé força ordenat i tots els temes tractats són rellevants per a l'elecció de govern del municipi.
Extensió 0h 49m 42s
Arxiu rr19910522DEB009
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen Debat Eleccions Municipals
Sèrie 103
Localitz. DEB
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Francesc Domènech. Tomàs Gilabert. Josep Abelló. Montse Jarava.
Descriptors Eleccions. Municipals. Reus. Candidats. Sòl. Indústria. Projecte. Propostes. Economia. Tarragona. Reus.
Llocs Reus.
Organismes Ajuntament de Reus. Convergència i Unió.