Debat especial, conduït per Josep Mª Martí, per celebrar que fa dos anys de la instauració dels ajuntaments democràtics a Catalunya.

Loading...
Títol Debat especial, conduït per Josep Mª Martí, per celebrar que fa dos anys de la instauració dels ajuntaments democràtics a Catalunya.
Data 03/04/81
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Resum L'objectiu es fer un balanç d'aquest dos anys parlant amb l'alcalde de Reus, Carles Martí, l'alcalde de Valls, Pau Nuet i l'alcalde de Tarragona, Josep Mª Recassens. Recassens remarca que, tot i l'alegria, al 1979 van portar temps molt difícils perquè es va haver de fer un aprenentatge de democràcia, que fins aleshores no havien conegut. A més a més, no hi havia projectes i se n'havien de fer en tots els camps buscant finançament adequat. Tot plegat, segueix Recassens, retardava la democràcia a la pràctica i dificultava dur a terme una política municipal constructiva. Nuet reafirma aquest complicat aprenentatge democràtic, però diu que una de les millors coses que ha portat la democràcia és la major implicació dels ciutadans en el govern del municipi. Martí creu que per ara estan treballant bé, però que no està del tot satisfet amb els resultats perquè no s'han pogut desenvolupar tots els projectes que s'havien pensat. Tot i això, diu que està orgullós dels seus esforços i que seguiran esforçant-se. Els alcaldes expliquen quina és la situació de les seves respectives ciutats: les obres, les agendes municipals, les festes, els pressupostos, els objectius, etc. L'última part del debat posa sobre la taula els principals problemes de cada municipi. Per Recasens, el principals problemes de Tarragona són l'aigua i el pla general de pàrquings. Per Nuet fan falta més tasques de bona gestió i els problemes humans. Per Martí el principal problema també és l'aigua i coordinar l'hospital amb la facultat de medicina.
Extensió 0h 31m 36s
Arxiu rr19810403DEB006
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen Debat 2 anys ajunt democràtics
Sèrie 103
Localitz. DEB
Observacions Arxiu de qualitat regular.
Personatges Josep Mª Martí. Carles Martí. Pau Nuet. Josep Mª Recassens.
Descriptors Ajuntaments democràtics. 2 anys. Valls. Reus. Tarragona. Alcaldies. Dificultats. Balanç. Valoració.
Llocs Reus.
Organismes Ajuntament de Reus. Ajuntament de Valls. Ajuntament de Tarragona.