Debat entre el cap de llista de Convergència i Unió, Josep Mª Pujals, i el cap de llista del Partit Socialista de Catalunya, Josep Abelló, amb motiu de les eleccions...

Loading...
Títol Debat entre el cap de llista de Convergència i Unió, Josep Mª Pujals, i el cap de llista del Partit Socialista de Catalunya, Josep Abelló, amb motiu de les eleccions autonòmiques de l'any 1992.
Data 19/03/92
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Resum Les dues forces majoritàries a Catalunya destaquen que tenen, dues visions diferents però que destaquen la necessitat de treballar de forma conjunta en alguns temes. Parlen de la superació de la crispació entre les dues forces polítiques. La presentadora o conductora els pregunta sobre l'existència d'algun pacte polític. Els candidats ho neguen, però afirmen que hi ha una bona relació i educació. La moderadora els pregunta què cal fer per millorar la situació de les terres que estan passant per greus problemes econòmiques (Tortosa, Terra Alta, el Montsià, les Terres de l'Ebre, etc.). Abelló destaca que cal una reactivació de les comarques amb problemes, que ara tenen un creixement més lent, a través d'un pla de desenvolupament. Pujals pensa que ja s'està fent feina creant polígons industrials en aquestes terres perquè es pugui produir el desenvolupament i una diversificació de la implantació territorial de la indústria perquè la riquesa arribi a tot arreu. A partir d'aquest tema, Abelló respon que aquests polígons no estan acabats i Pujals segueix defensant que la majoria si ho estan. Amb aquest àmbits els candidats debaten una estona demostrant més desavinències. Pujals criticava el model de ciutat que esta fent el senyor Abelló en la alcaldia de Reus i la moderadora pregunta per això al candidat del PSC. Pujals diu que desitja que Reus segueixi tenint un paper de lideratge però en més camps del que té ara. El debat comença molt respectuós i estan d'acord amb molts aspectes, però a mesura que avança el debat la fricció entre els candidats augmenta. A l'últim, els candidats no demanen el vot, però sí fan una crida a la participació.
Extensió 0h 36m 26s
Arxiu rr19920319DEB007
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen Debat Abelló-Pujals 19392
Sèrie 103
Localitz. DEB
Observacions Arxiu de qualitat regular. Hi ha disminucions de volum.
Personatges Josep Abelló. Josep Mª Pujals.
Descriptors Autonòmiques. Comarques de l'Ebre. Desenvolupament. Generalitat. Parlament. Projectes. Alcaldia. Indústries.
Llocs Reus.
Organismes Ajuntament de Reus.