Entrevista de personatge, realitzada per Josep Lluís Carod, a l'escriptor i polític català i catalanista Josep Mª Poblet. El programa es defineix com un diàleg obert per descobrir tots els...

Loading...
Títol Entrevista de personatge, realitzada per Josep Lluís Carod, a l'escriptor i polític català i catalanista Josep Mª Poblet. El programa es defineix com un diàleg obert per descobrir tots els aspectes de la personalitat del convidat.
Data 10/04/80
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu CONVERSES A LA NIT
Resum No escoltem la introducció del programa. Sentim a Poblet parlant de la seva família i, sobretot, del seu pare. També parla sobre el seu poble, Montblanc, i sentim com, a mode d'anècdote, explica amb orgull l'arribada d'il·lustres catalans a Montblanc, abans de la guerra, quan el municipi estrenava al teatre obres catalanistes que estaven prohibides. Poblet narra capítols de la seva vida destacant alguna experiència, a més d'intentar respondre les preguntes de Carod. Explica, per exemple, que per no estudiar una carrera a Reus, se'n va anar a aprendre a una drogueria de Barcelona. A Barcelona contactà amb el món cultural del teatre i començà a interessar-se per la política i l'Esquerra Republicanà de Francesc Macià. Explica la seva experiència en dramatúrgia a Madrid i la seva experiència a Montblanc durant la guerra. A Montblanc fundà la Joventut Nacionalista i actuà com a delegat de Nostra Parla. Durant la guerra civil fou secretari del president del Tribunal de Cassació de Barcelona, gran amic seu i montblanquí com ell, Josep Andreu i Abelló. En acabar el conflicte, el 1939, s'exilià a França, Cuba i finalment Mèxic. Fou un escriptor prolífic: escrivint biografies, narracions, assaigs i col·laboracions de premsa. Durant l'entrevista, Poblet confessa que admira i s'inspira en Antoni Rovira i Virgili.
Extensió 0h 26m 56s
Arxiu rr19800410ENT068
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen Converses a la Nit Josep M Poblet 10480
Sèrie 111
Localitz. ENT
Observacions Arxiu de qualitat regular. A partir del minut 6:00 hi ha una diminució del volum fins al minut 6:29, que puja de nou.
Personatges Josep Lluís Carod. Josep Mª Poblet.
Descriptors Catalanisme. Català. Montblanc. Teatre. Dramatúrgia. Literatura. Escriptura. Política. Catalunya.
Llocs Reus.