Programa "Gent del Camp", descrit com el costumari popular català. Aquest programa del 19 de maig del 1980 està dedicat als refranys, les expressions i els contes sobre els ocells...

Loading...
Títol Programa "Gent del Camp", descrit com el costumari popular català. Aquest programa del 19 de maig del 1980 està dedicat als refranys, les expressions i els contes sobre els ocells de Catalunya.
Data 19/05/80
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu GENT DEL CAMP
Resum El programa ja està començat. Escoltem la música de "El Cant dels Ocells" per introduir el tema del programa, que són els ocells. Comencem per sentir alguns refranys, entre els quals destaquem: "a l'ocellet no li toquis el niuet", "l'ocell del bec ample menja poc i molt escampa", "ocells de pas pluja segura", etc. A més de les rimes, també s'anomenen expressions populars de caràcter metafòric com "tenir pardals al cap" o "aixecar el vol". El programa també inclou contes, rimes, endevinalles i llegendes dels pobles, tots sobre els ocells de les regions catalanes. El programa manté en segon pla una música d'estil medieval. Del programa destaquen els últims minuts, dedicats a l'interpretació dels somnis en els que apareixen ocells.
Extensió 0h 16m 0s
Arxiu rr19800519PCU055
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen Gent del Camp 19580
Sèrie 113
Localitz. PCU
Observacions Arxiu de qualitat regular.
Descriptors Refranys. Comarques. Camp. Popular. Refranyers. Ocells. Rimes. Somnis. Contes. Llegendes. Expressions. Catalunya. Tradició.
Llocs Reus.