Roda de premsa del partit polític de Ciutadans de Catalunya que pretén aclarir els fets ocorreguts a Girona el dia 5 de juny de 2006 durant la campanya del partit...

Loading...
Títol Roda de premsa del partit polític de Ciutadans de Catalunya que pretén aclarir els fets ocorreguts a Girona el dia 5 de juny de 2006 durant la campanya del partit contra el referèndum de l'Estatut.
Data 06/06/06
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Resum Albert Boadella, representant del partit, fa una introducció i exposició dels fets. Destaca l'atac a Arcadi Espada, un dels conferenciants, agredit per independentistes catalans per l'esquena. Boadella es dirigeix als mossos d'esquadra per recriminar-los que no van fer res per ajudar-los. Demana als cossos policials responsabilitat i seguretat. Boadella llegeix un paràgraf del reglament dels mossos d'esquadra que diu, a grans trets, que els mossos han d'evitar qualsevol acció abusiva. Diu que aquest precepte ha estat del tot transgredit. El portaveu explica que es van assabentar de la convocatòria pel 5 de juny d'una agrupació catalanista per boicotejar la campanya de Ciutadans i que és per això que van avisar als mossos, per possibles accidents. Els fets van ser atacs i insults dels nacionalistes als membres del partit i conferenciants. Destaca alguns insults com "immigrants", "bilingüistes" o "intel·lectuals". Boadella repeteix que la policia no va fer cap maniobra per retenir les persones que estaven exercint les injúries. L'objectiu de la roda de premsa, diu, és fer una crida a la societat per tal que s'assegurin les llibertats de tots i la seguretat d'aquells que s'expressen amb llibertat. Quan s'acaba la roda escoltem algunes entrevistes a testimonis dels fets. Les entrevistes no tenen massa qualitat d'àudio, però il·lustren els fets.
Extensió 1h 01m 46s
Arxiu rr20060606RDP002
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen Grapo
Sèrie 114
Localitz. RDP
Observacions Arxiu de qualitat regular i inestable. La major part de preguntes dels periodistes no es senten. Alguns cops al micròfon d'enregistrament "embruten" l'àudio. Al minut 25:25 acaba la roda de premsa i al minut 33:31 s'acaba l'àudio (silenci fins el final).
Personatges Albert Boadella. Francesc Carreras. MªTeresa Jiménez.
Descriptors Estatut. Independentistes. Boicot. Ciutadans. Mossos. Insults. Atac. Maulets. Girona.
Llocs Girona.
Organismes Ciutadans de Catalunya.