Debat conduït i moderat per Josep Mª Martí. El tema del debat és la problemàtica juvenil. El debat vol centrar-se en els Consells Municipals de la Joventut creats recentment.

Loading...
Títol Debat conduït i moderat per Josep Mª Martí. El tema del debat és la problemàtica juvenil. El debat vol centrar-se en els Consells Municipals de la Joventut creats recentment.
Data 06/02/80
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu LA NIT ÉS RÀDIO: EL GRAN DEBAT
Resum Des de Reus, participen en el debat Ernest Benach, membre del secretariat del Consell Municipal de la Joventut de Reus, i Joaquim Besora, regidor de política municipal de l'Ajuntament. A Tarragona, Josep Lluís Carod ens presenta el regidor de joventut i esports i membre del PSC, Josep Antoni Burgasé i Rebinat, i Jordi Masalles i Feliu, de la Taula de Joves de la Ciutat. A Valls, Rafel Castells ens presenta a Rosa Prats i Sales, regidora de joventut i esports i membre del PSUC, i del Consell de la Joventut, tenim a Jordi Vives i Claravall a Joan París i Fortuny. Com veuen la problemàtica del jovent. Besora, centrant-se en Reus, diu que la realitat juvenil és deguda a la situació econòmica, l'atur i la inseguretat en el projecte vital dels joves. Masalles, des de Tarragona, dóna suport a la opinió de Besora i parla d'una crisi de joventut a nivell mundial. Rosa Prats destaca el fet que la joventut rural ha de marxar dels seus municipis i pobles per falta de llocs de treball i que l'ensenyament no està ben racionalitzat. Tot i això, Prats diu que s'ha de superar la situació i ser positiu. Benach parla del pas de la joventut cap a l'extrema dreta, creient que aquest fet és causa de la inestabilitat social. El tema tret per Benach porta el debat a discutir sobre les organitzacions i organismes juvenils. Parlen sobre la necessitat de la decisió dels ajuntament democràtics d'incloure dins la seva llista d'atenció i serveis als joves. Es compara la situació anterior pel que fa als joves i l'actual, sobretot en referència a la situació laboral i les oportunitats. Martí pregunta, finalment, si són útils o no, doncs, els Consells Municipals de la Joventut. Entre totes les opinions destaquen la de Benach, que diu que els consells són molt recents i que encara no es pot afirmar si són útils; la de Besora, que creu que l'atur no el poden solucionar els ajuntament i que el que poden fer els consells són estudis i conscienciar de la problemàtica a la població; la de Burgasé i Rebinat, que confia en els consells, però espera que la Generalitat faci programes per intentar solucionar la situació juvenil; i la de Prats, qui creu que la conselleria servirà per fer ressò del problema juvenil.
Extensió 0h 45m 12s
Arxiu rr19800206DEB018
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen Gran Debat La Joventut 1980
Sèrie 103
Localitz. DEB
Observacions Arxiu de qualitat regular.
Personatges Josep Mª Martí. Ernest Benach. Joaquim Besora. Josep Antoni Burgasé i Rebinat. Jordi Masalles i Feliu. Rafel Castells. Rosa Prats i Sales. Jordi Vives i Claravall. Joan París i Fortuny.
Descriptors Joventut. Catalunya. Consells Municipals. Educació. Atur. Crisi. Joves.
Llocs Reus.
Organismes Ajuntament de Reus. Ajuntament de Tarragona. Ajuntament de Valls.