TEATRE FORTUNY: ESCENARI OBERT

Loading...
Títol
  1. TEATRE FORTUNY: ESCENARI OBERT
  2. Retransmissió especial de la jornada celebrada al Teatre Fortuny de Reus l'any 1996 en una marató de música i espectacle. El teatre resta obert durant dotze hores seguides. És una iniciativa del Teatre Fortuny, amb Josep Mª Fargas, i de Ràdio Reus, amb Pere Montpeó. El conductor de la jornada és Enric Tricaz.
Data 08/06/96
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Resum Escoltem el discurs de presentació d'Enric Tricaz sobre la història del Teatre Fortuny, nascut l'any 1882. Aquest any de 1996, diu Tricaz, el Fortuny segueix sent el centre dels esdeveniments polítics, socials i lúdics de Reus i el descriu com una rèplica en miniatura del Teatre Liceu de Barcelona. També parla de Ràdio Reus i del seu lligam amb la ciutat i el Teatre. El programa esperat per aquesta jornada compta amb la Banda Pare Manyanet, l'Orfeó Reusenc, el compositor i pianista Conrad Setó, el grup de gaiters Ministrils i Saramandusa, una taula rodona sobre teatre, el programa "Avui fos i demà festa", el Conservatori de la Diputació, el grup de teatre del Bràvium, el grup Made Makers, el músic Marcel Biol, el grup Lírics, una taula rodona sobre fundacions, la Coral Esplai de la Caixa, les habaneres Canya Dolça, el grup de pop Wiskin's Collons, el Cor Mestral, el grup de música del Centre de Lectura i la Companyia Lírica de Reus. Escoltem els organitzadors i "pares de la idea" per la marató del Teatre Fortuny, el Gerent del Consorci, Josep Mª Fargas, i del director de Ràdio Reus, Pere Montpeó. Escoltem la música de la Banda del Pare Manyanet i les entrevistes a alguns components. Sentim els informatius de la Cadena SER de les 10:00 del matí. Escoltem el teatre dels actors i actrius del Teatre de l'Orfeó Reusenc representant un fragment de la Creu de la Masia, un de les Vinyes del Priorat de Josep Mª Segarra i un de Mª Rosa Guimerà. També sentim entrevistes fetes per Tricaz a alguns dels components del grup teatral. Escoltem la música del compositor i pianista Conrad Setó. Escoltem Miquel Guinjoan atorgant a Fargas un martell pels anys transcorreguts al Teatre Fortuny. Per últim, comencem a sentir la música dels gaiters Ministrils i Saramandusa.
Extensió 2h 25m 53s
Arxiu rr19960608PCU052
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen FORTUNY1
Sèrie 113
Localitz. PCU
Observacions Qualitat regular. Silenci des del minut 1:32 fins el 1:54 i des del 2:02:32 fins al final. A la hora 1:00:00 comença l'informatiu de la Cadena SER per les 10 del matí. L'arxiu és una primera part de dues. La segona s'anomena "rr19960608PCU053".
Personatges Josep Mª Fargas. Pere Montpeó. Enric Tricaz. Conrad Setó. Miquel Guinjoan.
Descriptors Teatre Fortuny. Escenari obert. Música. Teatre. Espectacle.
Llocs Teatre Fortuny. Reus.
Organismes Teatre Fortuny. Ràdio Reus.