Programa especial pels cinquanta anys de la Fira de Reus o EXPRO Reus. Els orígens de la fira es remonten a l'any 1942 i ens trobem a l'any 1992.

Loading...
Títol Programa especial pels cinquanta anys de la Fira de Reus o EXPRO Reus. Els orígens de la fira es remonten a l'any 1942 i ens trobem a l'any 1992.
Data 05/10/92
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Resum Escoltem Montse Auqué explicant l'origen històric dels mercats dels dilluns de Reus que, al cap dels anys, donaran lloc a la Fira de Reus. L'objectiu de la programació especial de Ràdio Reus dedicada al cinquanta aniversari de la Fira de Reus és portar records de caràcter històric i anecdòtic tan personals com professionals. Entrevista al president de la Comissió Organitzadora dels cinquanta anys de Fires per decisió del Comitè Executiu reunit l'octubre de 1991 i sotsdirector de l'expro Reus de l'any 1979, Isidre Masdéu i Vives. El record que destaca Vives és la primera fira de mostres provincial de 1942. L'entrevistat explica que la fira era una trobada de gent i una "guerra" d'estants que sempre s'acabava amb un gran berenar. Vives només espera que la Fira de 1992 s'inauguri amb bon temps i moltes ganes. Finalment, explica alguna anècdota. Escoltem notícies de l'Expro Reus 1992, que tindrà lloc del 9 al 18 d'octubre de 1992. Entrevista al President de la Cambra de Comerç de Reus i director de la Fira del 1969, Francesc Cabré i Masdéu. La Fira del 1969 va ser la que va trobar una instal·lació definitiva per no haver de muntar i desmuntar les parades cada vegada. Masdéu parla de les relacions externes de l'EXPRO Reus i com està considerada. L'entrevistat destaca que el 1969 volien especialitzar-se en el sector avícola per ser la primera fira de tot l'estat, però no ho van aconseguir. Ara és una fira multisectorial. Escoltem l'actualitat de la fira i els premis als millors estants en el marc d'EXPRO Reus 92. Entrevista al gerent del Comitè Executiu dels Consells Comarcals, Josep Mª Sugranyes. Parla de la participació conjunta dels deu consells comarcals que formen la demarcació de Tarragona. Sugranyes explica la relació del consell comarcal amb la fira i, ja en àmbit més personal, conta els seus records de la fira de Reus. Escoltem notícies esportives de l'EXPRO Reus 92. Entrevista a Francesc Llevat, alcalde de Reus des de l'any 1973 fins el 1977 i vocal de la junta del patronat de la fira de l'any 1978, primera vegada en que l'EXPRO va ocupar el Parc Sant Jordi. L'entrevistat parla d'aquella inauguració i fa un repàs històric de la fira des del 1978 fins aquest 1992. Després escoltem les seves anècdotes personals relacionades amb l'EXPRO. Escoltem les últimes notícies relacionades amb la Fira 1992.
Extensió 0h 49m 49s
Arxiu rr19921005INE019
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen ESPECIAL 50 ANYS FIRES 1
Sèrie 101
Localitz. INE
Observacions Arxiu de qualitat regular. L'arxiu és un conjunt de peces, corresponents a diferents dies, dedicats a aportar noves dades sobre la història de la Fira de Reus. Cada dia es realitza una entrevista i un espai de notícies.
Personatges Montse Auqué. Isidre Masdéu i Vives. Francesc Cabré i Masdéu. Josep Mª Sugranyes.
Descriptors Expro. Reus. Fira. 50 anys. Aniversari.
Llocs Reus.
Organismes EXPRO Reus.