Loading...
Arxiu rr19980229ENT169
Data d'alta 11/12/12
Data de modificació 11/12/12
Data de càrrega 19/06/2017
Origen RÀDIO REUS.
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Nom de l'arxiu d'origen Quico Domènech
Data d'enregistrament 29/02/1998
Sèrie 111
Localitz. ENT
Temps de durada 0h 25m 09s
Descripció de l'arxiu Entrevista, realitzada pel periodista Francesc Domènech, a l'aleshores president de la Generalitat Jordi Pujol, amb motiu de la inauguració d'una nova factoria al polígon de Tarragona, un complex dotat de tecnologia robotitzada i resultat d'una gran inversió econòmica.
Temàtica L'entrevista tracta temes diversos, tots relacionats amb les inversions de la Generalitat dins el Camp de Tarragona. En primer lloc, Domènech pregunta al president per la situació econòmica, ja que sembla ser que el país "es pot permetre una inversió que ronda els 4.000 milion de pessetes" (transcripció literal) amb la nova planta química de Tarragona. A continuació comenten les negociacions amb Japó per la creació d'una nova factoria de la Nissan, de la qual el president confia "que vingui a Catalunya" i afirma que hi segueixen treballant. Tot seguit parlen de les reunions que s'estan realitzant entre els diversos productors catalans de l'avellana i Domènech demana al president que realitzi un pronòstic de la collita. Pujol no s'atreveix i alega que és una competència del govern central. Ja acabant, el periodista pregunta per la modificació de límits entre Salou i Vila-seca, però el president respon secament que aquest no és un tema primordial -ni molt menys- de la Generalitat, ja que, diu, "no és un problema important". Tot i això, aquest apartat de l'entrevista és el que més s'allarga, degut als posicionaments polítics i a l'afectació que aquesta modificació podria portar a les competències de la Generalitat. Per últim, parlen del pla de residus de la Conca de Barberà, un tema que connecten amb plans relacionats amb l'aigua (regadius, embassaments, etc.) de la comarca de Tarragona. El president conclou que és conscient dels problemes del territori, però que no paren de treballar i que segueixen endavant. En última instància, el president fa un llistat a veu alçada de tots els progressos i inversions que s'han realitzat darrerament en el territori.
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Francesc Domènech. Jordi Pujol.
Descriptors Tarragona. Factoria. Polígon. President. Jordi Pujol. Hoechst. Basf. Inversió. Química. Nissan. Salou. Vila-seca. Avellana. Pla de residus. Regadius. Embassaments. Abocadors.
Llocs Ràdio Reus. Reus.
Organismes Generalitat de Catalunya.