Programa "Viure Reus" conduït per Josep Baiges. El programa pren molta atenció a la manifestació de pagesos i pescadors de Tarragona en defensa dels seus drets laborals. Tot i això,...

Loading...
Arxiu rr20001122MAG101
Data d'alta 29/11/12
Data de modificació 29/11/12
Data de càrrega 19/06/2017
Origen RÀDIO REUS.
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Nom de l'arxiu d'origen 22novembre2000mp3
Data d'enregistrament 22/11/00
Sèrie 110
Localitz. MAG
Temps de durada 0h 54m 50s
Programa VIURE REUS.
Descripció de l'arxiu Programa "Viure Reus" conduït per Josep Baiges. El programa pren molta atenció a la manifestació de pagesos i pescadors de Tarragona en defensa dels seus drets laborals. Tot i això, el tema central és la posada en funcionament de la campanya "A Reus, cada dia és un bon dia", organitzada per l'àrea de Salut Pública de la ciutat amb la col·laboració de l'Institut del Dr. Trias.
Temàtica Els tres primers minuts escoltem el resum del capítol anterior per Enric Tricaz. Josep Baiges comença el magazine amb l'actualitat informativa. Destaca la concentració de pagesos davant el Centre Logístic d'Hidrocarburs (Tarragona) interpretant l'imne de Catalunya, que ha acabt amb dues detencions: la de Pere Guinovart i la de Joan Salvador Vernet. Joan Ramon Mestre es troba a la gasolinera de la Ronda Sobirà per il·lustrar la falta de gasolina i benzina. Mestre entrevista breument al propietari (José). Tot seguit s'incorpora Francesc Domènech per oferir els serveis informatius. Domènech reitera la manifestació dels pagesos i anuncia que els pescadors bloquegen el port per donar suport els pagesos. Per ampliar la informació, es realitzen dues connexions externes. La primera s'estableix amb Laura Martínez, que es troba al Centre Logístic d'Hidrocarburs. La segona es realitza amb Jordi Ciurana i Paco Fuentes, que es troben a bord d'una de les 110 barques del Ports de Tarragona, relatant el boqueig de l'activitat portuària. La notícia s'allarga fins el minut 24, gairebé convertint el magazin en un informatiu especial. A continuació, Alba Boneo presenta la previsió meteorològica. Després d'una pausa de tres minuts arriba "La cuina de la ràdio" amb Quim Font, que inclou la intervenció d'alguns oients, a més d'explicar què és el "pollastre a la co-cot" a petició de Josep Baiges. Al minut 41 escoltem els serveis informatius de la Cadena SER (en castellà). Després d'una nova pausa i d'anunciar la pregunta de l'espai "L'alegria del viure" arriba el tema central del magazine: la posada en funcionament de la campanya "A Reus, cada dia és un bon dia", organitzada per l'àrea de Salut Pública de la ciutat amb la col·laboració de l'Institut del Dr. Trias i detinada a la millora de la higiene i la nutrició dels centres escolars. L'arxiu finalitza amb el reportatge propi d'Enric Tricaz que introdueix el tema central del programa.
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Josep Baiges. Enric Tricaz. Laura Martínez. Jordi Ciurana. Paco Fuentes. Quim Font. Alba Boneo. Àngel Palau.
Descriptors "A Reus, cada dia és un bon dia". Manifestació. Pagesos. Pescadors. Tarragona. Centre Logístic d'Hidrocarburs. Gasolina.
Llocs Ràdio Reus.
Organismes Unió de Pagesos. Centre Logístic d'Hidrocarburs.