Entrevista de Josep Mª Àrias a Ramon Sánchez Ramon, governador civil de Tarragona des de l'any 1988 fins el 1999 i llicenciat en Filosofia. El motiu de l'entrevista és la...

Loading...
Títol Entrevista de Josep Mª Àrias a Ramon Sánchez Ramon, governador civil de Tarragona des de l'any 1988 fins el 1999 i llicenciat en Filosofia. El motiu de l'entrevista és la retirada del governador a causa del recent resultat a les eleccions de Catalunya.
Data ca. 1999
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Resum La temàtica de l'entrevista gira al voltant de la trajectòria professional de Sánchez. Àrias intenta centrar la conversa en les vivències del governador, en el millor de la professió i en el pitjor, en els records bons i dolents i en el seu futur. S'inicia l'entrevista parlant del dia en què Sánchez va prendre possessió del càrrec al govern civil de Tarragona. L'ex governador explica quines van ser les seves primeres missions, a qui va conèixer i quines relacions va establir amb els diferents territoris de Tarragona. Confessa que l'únic col·lectiu amb qui no va arribar mai a un acord va ser la Unió de Pagesos, però només amb ells, diu, i a un nivell personal. Com a imatges desagradables recorda els atemptats terroristes a Sant Carles de la Ràpita, alguns accidents nuclears, etc. Per a Sánchez, el més bonic són les amistats que ha fet durant la seva trajectòria. Aprofitant, Àrias li pregunta per la seva bona relació amb el delegat del govern de la Generalitat, Josep Maldonado. Parlen també sobre les raons de la seva retirada -eleccions catalanes- i de les polítiques de la Generalitat i dels problemes concrets de Tarragona, com el Port, les transaccions comercials o la compra i venda de l'avellana. Sánchez afirma que un dels objectius que ha acomplert amb més orgull és tot el tema de protecció civil i seguretat en general, un àmbit que diu que ha millorat molt des de la seva arribada. Concretament, assegura que s'ha millorat en l'orientació i formació de la gent. Pel que fa al seu futur, Sánchez explica que marxa a donar classes de filosofia a l'insitut i dedicarà més temps a la seva família.
Extensió 0h 25m 07s
Arxiu rr1999MMDDENT163
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen Entr Arias a Ramon Sanchez
Sèrie 111
Localitz. ENT
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Josep Mª Àrias. Ramon Sánchez Ramon.
Descriptors Govern Civil Tarragona. Governador. Retirada.
Llocs Ràdio Tarragona.