Entrevista completa a una de les Cambreres de la Verge de Misericòrdia de Reus. El programa pretén aportar diversos punts de vista sobre la Festa Major de Reus, ja que...

Loading...
Títol Entrevista completa a una de les Cambreres de la Verge de Misericòrdia de Reus. El programa pretén aportar diversos punts de vista sobre la Festa Major de Reus, ja que l'any 1992 va ser el quart centenari de l'aparició de la Verge de Misericòrdia.
Data ca. 09/1992
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu PUNTS DE VISTA
Resum Escoltem, en primer lloc, a l'alcalde de Reus Josep Abelló parlant de les Festes de Misericòrdia al final d'un entrevista. Al minut 1:06 comença l'entrevista a Teresa Vernis, cambrera de la Verge. Vernis parla de la Festa Major i del que creu que significa pel poble. Després comença a parlar del paper que tenen les Cambreres dins la Festa i la cura de la Verge al Santuari de Misericòrdia de Reus. Explica que la junta de la verge es preocupa per tota la roba que es necessita pel culte (dels sacerdots, de l'altar…), canvia els mantells de la Mare de Déu i administra una fundació anomenada "La Guàrdia d'Honor" que assegura que cada dia de l'any un matrimoni visiti la Mare de Déu. Parla sobre el procés de les donacions en bé del santuari, també de tot allò que han fet amb motiu del quart centenari, com la creació d'un glosari; defineix la relació entre la Junta del Santuari i les Cambreres i, per últim, explica, a petició d'Enric Tricaz, què s'ha de fer per ser de les Cambreres -és vitalici.
Extensió 0h 11m 45s
Arxiu rr199209DDENT161
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen PUNTS DE VISTA 400 ANYS DE MISERICORDIA TRICAZ ENTREVISTA ALCALDE I TERESA VERNIS
Sèrie 111
Localitz. ENT
Observacions Arxiu de qualitat regular.
Personatges Enric Tricaz. Teresa Vernis. Josep Abelló.
Descriptors Festes de Misericòrdia. Reus. 400 anys. La Guàrdia d'Honor. Junta del Santuari. Cambreres.
Llocs Ràdio Reus.
Organismes Cambreres de la Mare de Déu de Misericòrdia.