Entrevista d'Enric Tricaz a l'ex locutor de Ràdio Reus i presentador del programa "Ràdio-Scop" o "Radio-Scope", dels anys 60 i pioner pel que fa a la ràdio en català, Salvador...

Loading...
Títol Entrevista d'Enric Tricaz a l'ex locutor de Ràdio Reus i presentador del programa "Ràdio-Scop" o "Radio-Scope", dels anys 60 i pioner pel que fa a la ràdio en català, Salvador Escamilla.
Data ca. 1986
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu LA RÀDIO D'OR
Resum Escamilla explica algunes de les anècdotes que va viure des de Ràdio Reus durant els anys 60 fins la transició. El seu programa realitzava proves a músics novells i, si eren bons, els posava en contacte amb una discogràfica. Explica que el primer dia que va venir Joan Manuel Serrat a fer una prova amb la seva guitarra, havien quedat a l'estudi i tenien cita prèvia, però el porter de l'emissora no el va deixar entrar, al·legant que Escamilla tenia molta feina. Més tard van saber que s'havia fet famós. També explica que Lluís Llach i ell es van enfadar, ja que Escamilla sempre s'equivocava en el nom del cantant perquè el confonia amb el que sempre l'acompanyava, Rafel Sovirach. Per últim, explica com va descobrir la Marina Rossell, qui va venir dos dies abans que li fessin per fi la prova, ja que Escamilla tenia molta feina. Quan el periodista va veure el talent de Rossell, explica, es va posar en contacte ràpidament amb la discogràfica ERICSA perquè la contractessin. Escamilla, doncs, va descobrir molts cantants que iniciaren la seva música en català i que van assolir un èxit internacional. L'arxiu inclou falques de l'Òptica Sales, patrocinadora del programa.
Extensió 0h 05m 28s
Arxiu rr1986MMDDENT147
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen LVR Salvador Escamilla
Sèrie 111
Localitz. ENT
Observacions Arxiu de qualitat regular.
Personatges Enric Tricaz. Salvador Escamilla. Joan Manuel Serrat. Lluís Llach. Rafel Sovirach. Marina Rossell.
Descriptors Ràdio. Reus. Anècdotes. Scop. Scope. Cantants. Música. Proves.
Llocs Reus.