Entrevista de Joan Ramon Mestre a Joan Navais i Frederic Samarra, amb motiu de la seva publicació del llibre "Automòbils a Reus".

Loading...
Títol Entrevista de Joan Ramon Mestre a Joan Navais i Frederic Samarra, amb motiu de la seva publicació del llibre "Automòbils a Reus".
Data 01/04/05
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu VIURE REUS.
Resum Els entrevistats parlen del contingut del llibre destacant les fases històriques de la presència de l'automòbil a Reus. El llibre es divideix en tres parts: orígens, anys daurats i els anys posteriors a la guerra. Parlen del primer cop que un cotxe va trepitjar Reus, del primer reusenc que va disposar d'un vehicle automòbil, de la primera companyia reusenca d'automòbils (Hispània), dels primers accidents, d'algunes anècdotes que aplega el llibre, dels primers reglaments per cotxes i camions, del mal estat de les carreteres de l'època, del perill de la caballerissa, de les primeres marques, etc. Tot fins que l'automòbil esdevé un element més del paisatge urbà. Parlen també de la recuperació dels automòbils després de la guerra, ja que ni els ciutadans tenien diners per comprar-ne ni les companyies invertien en renovar els tipus de vehicles. Parlen també de la transició a Reus per adequar el paisatge urbà a l'automòbil. Per últim, es fa un ànalisi general de la situació de l'automòbil a Reus i els entrevistats comenten la seva actualitat professional (altres publicacions, treballs o estudis).
Extensió 0h 19m 07s
Arxiu rr20050401ENT123
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen ENTREVISTA SAMARRA I NAVAIS
Sèrie 111
Localitz. ENT
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Joan Ramon Mestre. Joan Navais. Frederic Samarra.
Descriptors Automòbils. Reus. Història. Llibre. Publicació. Vehicles. Cotxes.
Llocs Reus.