Entevista de Josep Baiges al president de la Denominació d'Origen Qualitat Priorat, Salustià Álvarez, amb motiu de la inauguració de l'exposició "Mil anys d'història i cinquanta anys de la D.O.Q....

Loading...
Títol Entevista de Josep Baiges al president de la Denominació d'Origen Qualitat Priorat, Salustià Álvarez, amb motiu de la inauguració de l'exposició "Mil anys d'història i cinquanta anys de la D.O.Q. Priorat" i de la presentació del llibre "Priorat" a la Biblioteca Xavier Amorós de Reus.
Data 29/11/04
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu VIURE REUS.
Resum Ávarez explica que l'exposició vol ser un referent actual dels vins del Priorat i de la viticultura. Justifica el títol de l'exposició dient que el Priorat és un territori que produeix vi des de fa mil anys i que des de fa cinquanta que té un reglament (D.O.Q.) que regula i orienta la seva vitucultura. L'objectiu de l'exposició, explica el president, és donar a conèixer arreu del món la particularitat del territori i el potencial que hi ha a nivell enològic. Destaca que en dotze anys s'han posicionat dins del mercat mundial dels vins de qualitat. Baiges pregunta si no els fa por que la quantitat massiva que s'està profuïnt de vi al Priorat sigui superior a la demanda. Però el president afirma que tot forma part d'un producte que té demanda a nivell internacional. Parlen de la pujada i consolidació del preu del vi del Priorat degut a la demanda i de les característiques de l'espai territorial i internacional. Destaca la relació del Priorat amb Reus i, per últim, parla del llibre "Priorat", pensat perquè el vi del Priorat arribi arreu del món, seduint i oferint una primera sensació del territori.
Extensió 0h 19m 49s
Arxiu rr20041129ENT122
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen ENTREVISTA SALUSTIA ALVAREZ
Sèrie 111
Localitz. ENT
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Josep Baiges. Salustià Álvarez.
Descriptors Viticultura. Vi. Raïm. Priorat. Exposició. Denominació d'Origen Qualitat Priorat. Biblioteca Xavier Amorós.
Llocs Reus.