Entrevista de Josep Baiges al tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus, Eduard Ortiz, amb motiu de la resolució del concurs de projectes per construïr un monument representatiu de la ciutat...

Loading...
Títol Entrevista de Josep Baiges al tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus, Eduard Ortiz, amb motiu de la resolució del concurs de projectes per construïr un monument representatiu de la ciutat de Reus a la plaça del Canal.
Data 30/10/04
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu VIURE REUS.
Resum L’objectiu del concurs era escollir les millors idees per a l’ordenació del nou espai públic, recordant un fet singular: l’inici de la construcció, ara fa 200 anys, d’un canal navegable entre Reus i el port de Salou. Ortiz ens explica que, de tots els projectes presentats, l'elecció del resultat havia de debatre's entre el vot popular i els membres del jurat de l'Ajuntament. Sorprenentment, però, el resultat final va coincidir entre els dos jurats. Es van presentar 35 propostes i Ortiz explica algunes d'exemple, tot i que diu que cap proposta els va cridar especialment l'atenció. Es va fer una tria de 20 propostes per votar-les i els resultats es van exposar durant les festes de misericòrdia. L'objectiu des de l'Ajuntament, explica Ortiz, era trobar alguna cosa que identifiqués Reus a l'entrar a la ciutat, venint des de Salou i que tingués un caràcter mariner. Finalment serà una rotonda en forma d'hipòdrom. Se sap el gabinet d'arquitectes que, en principi, portarà el projecte, però encara no se sap quin serà el monument final. Ortiz diu que ja s'ha pactat amb la Generalitat que el novembre de 2005 les obres han d'estar enllestides. Hi haurà una exposició pública del projecte de la plaça. Per últim, parla d'alguna reforma a la plaça del Mercadal, mantenint les pedres històriques de la part central.
Extensió 0h 12m 28s
Arxiu rr20041030ENT107
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen ENTREVISTA ORTIZ
Sèrie 111
Localitz. ENT
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Josep Baiges. Enric Tricaz. Eduard Ortiz.
Descriptors Plaça del Canal. Concurs. Reus. Propostes.
Llocs Reus.
Organismes Ajuntament de Reus.