Entrevista al mossèn Estanis Figuerola, amb motiu de la novena representació a Reus de la Miscelànea poético musical el dissabte dia 19 de març de l'any 2005, dia anterior al...

Loading...
Títol Entrevista al mossèn Estanis Figuerola, amb motiu de la novena representació a Reus de la Miscelànea poético musical el dissabte dia 19 de març de l'any 2005, dia anterior al Diumenge de Rams.
Data 17/03/05
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu VIURE REUS.
Resum El mossèn explica l'origen, el desenvolupament i el contingut d'aquest recital poètic i destaca com la Real Congregació de la Puríssima Sang el va "adoptar" per convertir-lo en un muntatge itinerant representat en cada esglèsia i parròquia de Reus. Explica que en cada parròquia procuren integrar elements propis de la mateixa. L'objectiu és que sigui una visió d'elements no del tot definits perquè no identifiquem els elements sinó que ho percebem per fe i amb la perspectiva de cadascú. El recital està format per poesies enriquides amb elements propis de la Setmana Santa de la ciutat de Reus. Destaca també el concert que farà una "cantaora" de saetes perquè ensenyi la seva manera d'expressar la devoció popular, i també els concerts de música clàssica com algun rèquiem. Per últim, parla de la recopilació de material que s'ha realitzat per les poesies exposades i la preparació de composicions pròpies del mossèn.
Extensió 0h 14m 41s
Arxiu rr20050317ENT091
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen ENTREVISTA ESTANIS
Sèrie 111
Localitz. ENT
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Josep Baiges. Estanis Figuerola.
Descriptors Setmana Santa. Miscelànea. Recital. Poesia. Reus. Parròquies. Muntatge.
Llocs Reus.