Entrevista de Natàlia Borbonès al metge reusenc, senderista i escriptor de diverses guies itineràries, Enric Aguadé Sans.

Loading...
Títol Entrevista de Natàlia Borbonès al metge reusenc, senderista i escriptor de diverses guies itineràries, Enric Aguadé Sans.
Data 01/02/99
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Resum Aguadé parla dels 35 anys del dia del camí de muntanya i explica que aquest dia va néixer amb la troballa i impuls del doctor Joan Domènech de Reus. El doctor Domènech va viatjar a Suïssa i va veure que els camins d'excurcionisme estaven plegats de pals que indicaven els diferents indrets. Domènech va portar aquesta idea a Catalunya i va aconseguir els diners per posar els pals indicadors i netejar els camins que estiguessin el mal estat. Vuit o deu entitats d'excurcionisme, segons Aguadé, van ajudar a posar pals i netejar els camins de Montral a la Febró i Ciurana. Poc temps després, però, els camins van tornar a embrutar-se i la neteja i conserva de les rutes es va assignar a la Unió Excursionista Catalunya Tortosa. També durant 3 anys s'en va cuidar el Reus Deportiu. Aguadé explica algunes conferències que ha realitzat, excurcions i inauguracions de camins a arreu d'Espanya. Borbonès pregunta a Aguadé com estan els camins de muntanya de Catalunya i el metge en distingeix dos tipus de camins: els grans senders de gran o petit recorregut (passant de 5.000 km) i aquells que no estan marcats i s'estan perdent, i la crema de boscos ho perjudica. Després el doctor parla de la ruta de Reus a Lourdes a peu, que va fer l'any 1970, amb 238 km i durant 11 dies, sempre per camins de muntanya. Després de realitzar aquell llarg recorregut a preu en va fer-ne una guia.
Extensió 0h 15m 53s
Arxiu rr19990201ENT089
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen ENTREVISTA ENRIC AGUADE 1299
Sèrie 111
Localitz. ENT
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Natàlia Borbonès. Enric Aguadé.
Descriptors Muntanya. Excursió. Senderisme. Pals indicatius. Camins. Recorreguts. Guia.
Llocs Reus.