Magazine especial de l'Hora L dedicat al dia de l'arbre. El programa segueix aquest dia a Tarragona, on, per iniciativa dels 40 principals, s'organitza "Plántame" o "Rock Show pel Medi...

Loading...
Títol Magazine especial de l'Hora L dedicat al dia de l'arbre. El programa segueix aquest dia a Tarragona, on, per iniciativa dels 40 principals, s'organitza "Plántame" o "Rock Show pel Medi Ambient", un esdeveniment que pretén repoblar de flora la ciutat.
Data 05/11/09
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu L'HORA L
Resum La plantació d'arbres es realitza al Fortí de la Reina (Tarragona). Joan Ramon Mestre fa la crònica del recorregut que fan els nens quan arriben a l'esdeveniment realitzant entrevistes sobre el terreny. Escoltem els titulars informatius per Maria Almenar. Algunes notícies destacades són que Ryaner consolida el centre d'operació de l'aeroport de Reus i manté els plans d'expansió en els propers tres anys; que l'Ajuntament de Reus es planteja retirar les denúncies als joves imputats durant el plenari municipal del 4 de juliol; que la Universitat Rovira i Virgili té el suport d'una trentena d'administracions i d'una trentena d'empreses; o que Escó es torna a connectar a la xarxa elèctrica. Escoltem l'entrevista a l'Alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, que acompanya a l'Hora L. L'Alcalde descriu la natura de Tarragona, quines zones es volen replantar, l'esforç per recuperar l'entorn verd i preservar l'anella verda, etc. També escoltem l'entrevista a la regidora de Medi Ambient, Carme Crespo, que explica com es va desenvolupar l'esdeveniment l'any anterior i afirma que sempre se seguirà realitzant a Tarragona. La regidora afirma que la funció de "Plántame" és difondre l'amor pels arbres a tots els nens i nenes. Joan Ramon Mestre entrevista al responsable de relacions externes de REPSOL, Josep Bertràn, que comenta com està participant en l'esdeveniment. Cartanyà entrevista el president executiu de la candidatura de Tarragona 2017, Mario Rigau, preguntant sobre la candidatura. Rigau valora molt la sensibilitat dels jocs mediterranis vers el medi ambient i creu que "Plántame" ajudarà al reconeixement internacional. Joan Ramon Mestre entrevista a un dels organitzadors, Quim Palau, que explica què és el que es vol transmetre als nens amb aquest dia de l'arbre i les activitats que es realitzen, com la plantada d'arbres autòctons, la visualització d'un audiovisual i un taller de mendodongo.
Extensió 0h 40m 09s
Arxiu rr20091105MAG029
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen PLANTATE05-11-09
Sèrie 110
Localitz. MAG
Observacions Arxiu de bona qualitat. Aquest arxiu és la primera part de dues. La segona i última part es troba a "rr20091105MAG030".
Personatges Jordi Cartanyà. Helena Tarragó. Carme Crespo. Mario Rigau. Joan Ramon Mestre. Josep Félix Ballesteros. Josep Bertràn. Quim Palau.
Descriptors Plántate. Tarragona. Arbre.
Llocs Fortí de la Reina. Tarragona.
Organismes Ajuntament de Tarragona.