Entrevista de Josep Baiges, acompanyat d'Enric Tricaz, a Josep Mª Ribes, amb motiu de la publicació d'un llibre que pretén donar a conèixer què és la casa Espuny Torroja o...

Loading...
Títol Entrevista de Josep Baiges, acompanyat d'Enric Tricaz, a Josep Mª Ribes, amb motiu de la publicació d'un llibre que pretén donar a conèixer què és la casa Espuny Torroja o casa Vilà de Reus.
Data 09/12/04
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu VIURE REUS.
Resum La casa Espuny Torroja o casa Vilà (C/ de l'Abadia de Reus) és coneguda com la casa més antiga de Reus. Ribes afirma que, a més de la més antiga, també creu que és la més gran. L'entrevistat explica que durant molts anys molta gent l'havia volgut tirar a terra fins que es va decidir restaurar-ne part. Diu que per elaborar el llibre es va servir de la obra de Pere Anguera sobre l'urbanisme i la història de Reus i es va posar en contacte amb Jordi Vilà, l'actual propietari de la casa. Parla del mode de lloguer antic de la casa, que servia de petita escola per donar classes a nens. Destaca l'àguila que hi havia a l'exterior de la casa, que l'han canviat de posició i ara, es lamenta Ribes, ha perdut molta visibilitat. Afirma que la única cosa que ell ha fet és transcriure coses que ja s'havien publicat. Parlen de la història local i de la falta de coneixement dels reusencs vers el seu propi llegat. Per últim, parlen de possibles canvis i reformes pel que barri de la casa Vilà.
Extensió 0h 13m 41s
Arxiu rr20041209ENT130
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen ENTREVISTA VIVAS 912
Sèrie 111
Localitz. ENT
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Josep Baiges. Josep Mª Ribes. Enric Tricaz.
Descriptors Casa Espuny. Vilà. Reus. Antiguitat. Història.
Llocs Reus.