Loading...
Arxiu rr19930208PLE001
Data d'alta 18/12/12
Data de modificació 18/12/12
Data de càrrega 19/06/2017
Origen RÀDIO REUS.
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Nom de l'arxiu d'origen CiUCambrils08021993
Data d'enregistrament 08/02/93
Sèrie 122
Localitz. PLE
Temps de durada 0h 23m 35s
Descripció de l'arxiu Es tracta d'un ple conduït per l'ex alcalde de Reus Josep Abelló i Padró. Els partits amb presència a l'ajuntament discuteixen l'aprovació d'una moció a favor de la col·laboració econòmica de la Generalitat amb el Servei de Bombers de Reus.
Temàtica Les posicions més detacades, a grans trets, són la dels socialistes, que demanen la total integració dels bombers de Reus al cos de la Generalitat, i la dels convergents, que creuen que la Generalitat ja inverteix suficient. Eduard Ortiz, portaveu dels socialistes, justifica la moció explicant que el Parc de Bombers de Reus té un 84% d'efectivitat, però les intervencions a Reus són tan sols un 30%: com que els ciutadans de Reus paguen per la intervenció dels seus bombers a la resta de la comarca, demanen l'ajuda de la Generalitat per aquesta "injustícia". Escoltem les reflexions de tots els partits sobre l'actuació del govern català i la possible creació d'una nova llei sobre la prevenció d'incendis. Tomàs Gilabert Boyer, cap del grup municipal de Convergència i Unió, defensa el paper de la Generalitat en la seva inversió a la ciutat i afirma que "encara que la Generalitat ajudi, s'haurà de pactar una concessió econòmica pel servei". Després de 15 minuts, els partits comencen a donar el seu vot, a favor o en contra de la moció proposada.
Observacions Arxiu de qualitat regular.
Personatges Josep Abelló i Padró (PSC). Ernest Benach (ERC). Eduard Ortiz (PSC). Tomàs Gilabert Boyer (CiU). Miquel Àngel López Mallol (PP).
Descriptors Ple. Convergència i Unió. Partit Socialista. Ajuntament de Reus. Extinció d'Incendis. Clàusules. Mocions. Esquerra Republicana. Partit Popular. Tarragona. Llei.
Llocs Ajuntament de Reus.
Organismes Ajuntament de Reus.