Es tracta d'un ple conduït per l'ex alcalde de Reus Josep Abelló i Padró. Els partits amb presència a l'ajuntament discuteixen l'aprovació d'una moció a favor de la col·laboració econòmica...

Loading...
Títol Es tracta d'un ple conduït per l'ex alcalde de Reus Josep Abelló i Padró. Els partits amb presència a l'ajuntament discuteixen l'aprovació d'una moció a favor de la col·laboració econòmica de la Generalitat amb el Servei de Bombers de Reus.
Data 08/02/93
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Resum Les posicions més detacades, a grans trets, són la dels socialistes, que demanen la total integració dels bombers de Reus al cos de la Generalitat, i la dels convergents, que creuen que la Generalitat ja inverteix suficient. Eduard Ortiz, portaveu dels socialistes, justifica la moció explicant que el Parc de Bombers de Reus té un 84% d'efectivitat, però les intervencions a Reus són tan sols un 30%: com que els ciutadans de Reus paguen per la intervenció dels seus bombers a la resta de la comarca, demanen l'ajuda de la Generalitat per aquesta "injustícia". Escoltem les reflexions de tots els partits sobre l'actuació del govern català i la possible creació d'una nova llei sobre la prevenció d'incendis. Tomàs Gilabert Boyer, cap del grup municipal de Convergència i Unió, defensa el paper de la Generalitat en la seva inversió a la ciutat i afirma que "encara que la Generalitat ajudi, s'haurà de pactar una concessió econòmica pel servei". Després de 15 minuts, els partits comencen a donar el seu vot, a favor o en contra de la moció proposada.
Extensió 0h 23m 35s
Arxiu rr19930208PLE001
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen CiUCambrils08021993
Sèrie 122
Localitz. PLE
Observacions Arxiu de qualitat regular.
Personatges Josep Abelló i Padró (PSC). Ernest Benach (ERC). Eduard Ortiz (PSC). Tomàs Gilabert Boyer (CiU). Miquel Àngel López Mallol (PP).
Descriptors Ple. Convergència i Unió. Partit Socialista. Ajuntament de Reus. Extinció d'Incendis. Clàusules. Mocions. Esquerra Republicana. Partit Popular. Tarragona. Llei.
Llocs Ajuntament de Reus.
Organismes Ajuntament de Reus.