Es tracta d'un programa especial emès per Ràdio Salou l'any 1983 que reuneix les veus dels bàndols a debat sobre la segregació de Salou, independitzant-se de Vila-seca.

Loading...
Títol Es tracta d'un programa especial emès per Ràdio Salou l'any 1983 que reuneix les veus dels bàndols a debat sobre la segregació de Salou, independitzant-se de Vila-seca.
Data ca. 02/1983
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Resum A priori, la locutora informa a l'oient sobre la situació jurídica de la segregació i la resolució de la Generalitat de Catalunya en referència, a més de donar dades sobre els informes del Consell d'Estat, favorable a la Junta de Segregació. L'arxiu es divideix en dues parts: a la primera escoltem, enregistrades, la opinió de diferents representants polítics del municipi i membres de la Junta de Segregació; en la segona escoltem la locutora de Ràdio Salou lamentant que el debat que es tenia prevís s'hagi de suspendre per la retirada a última hora dels que havien de participar-hi. Escoltem les valoracions fetes per les diferents forces polítiques, destacant la veu de Francesc Germà, president de la Junta de Segregació; del president d'Aliança Popular exigint la ràpida presa de decisions; de Joan Clavé, portaveu del grup municipal socialista, afirmant que hi ha una mala resolució del Govern de la Generalitat; i la de Josep Punset, portaveu de la candidatura independent pro salou, que es mostra força optimista pel que fa a la decisió de la Generalitat, ja que considera un pas més endavant. També escoltem a l'alcalde de Vila-seca i Salou, Joan Mª Pujals, que no vol definir la seva posició, afirmant que no pot interpretar el problema jurídic. Finalment, ja en la segona part, quan la locutora reconeix als oients la falta total de representants per al debat planejat per l'emissora sobre l'expedient de segregació, es dirigeix als absents amb un últim missatge: "Allà cadascú i la seva consciència".
Extensió 0h 06m 13s
Arxiu rr198302DDINE024
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen Segregació_Salou_1983
Sèrie 101
Localitz. INE
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Francesc Germà. Joan Clavé. Joan Mª Pujals.
Descriptors Segregació. Salou. Generalitat de Catalunya. Resolució. Debat. Vila-seca. Consell d'Estat.
Llocs Ràdio Salou.
Organismes Ajuntament de Salou i Vila-seca.