Es tracta d'una entrevista conduïda per Andreu Buenafuente a Josep Maria Abat i Pere Alegre, dos esportistes reusencs que es disposen a escalar el cim Batura Sar, a Pakistà. És...

Loading...
Títol Es tracta d'una entrevista conduïda per Andreu Buenafuente a Josep Maria Abat i Pere Alegre, dos esportistes reusencs que es disposen a escalar el cim Batura Sar, a Pakistà. És quelcom que no s'ha fet mai des d'agrupacions de Reus i l'objectiu és realitzar una bona expedició per portar-ne a terme d'altres de més complicades.

Batura Sar, también conocido como Batura I, es la montaña número 25 más alta de la Tierra y la número 12 de Pakistán. Es, también, la montaña más alta de Batura Muztagh, una subcordillera de la cordillera del Karakórum , que es la región más al oeste del macizo. La montaña es el cénit de la denominada Pared Batura, que es una línea continua a gran altura de la Batura Muztagh.
Data ca. 1983
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Resum Escoltem com els entrevistats expliquen la iniciativa, els objectius i les perspectives. Son nou homes els que planegen marxar el 1985 a Pakistà i escalar el Batura, de 7.700 metres. Abat i Alegre creuen que les condicions del cim són adienta a les seves possibilitats. En total són quatre les entitats que s'han unit i organitzat per poder realitzar l'expedició, totes elles reusenques. Els convidats destaquen que estan animats per les anteriors escalades catalanes, que han aconseguit realitzar rutes molt difícils. En definitiva, l'objectiu d'ambdós sembla ser veure el resultat que tenen com a escaladors en una muntanya prou dura pel que fa sobretot al desnivell.
Extensió 0h 16m 45s
Arxiu rr1983MMDDENT160
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen Entrevista Buenafuente_1983
Sèrie 111
Localitz. ENT
Observacions Qualitat d'àudio regular. En segon pla sentim veus desdibuixades.
Personatges Andreu Buenafuente. Josep Maria Abat. Pere Alegre.
Descriptors Pakistà. Batura. Expedició. Esport. Excursionistes. Reus. Cim. Escalada.
Llocs Reus.