Entrevista de Josep Baiges al responsable d'immigració de l'Ajuntament de Reus i Regidor del Benestar Social Àlex Martínez.

Loading...
Títol Entrevista de Josep Baiges al responsable d'immigració de l'Ajuntament de Reus i Regidor del Benestar Social Àlex Martínez.
Data ca. Maig 2005
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu VIURE REUS
Resum L'objectiu de l'entrevista és informar als oients sobre l'estat de la immigració i els immigrants a la ciutat de Reus. Martínez ha portat l'Informe d'Immigració i Ciutat que es va cloure el 31 de desembre de 2004 per explicar amb xifres la situació i poder treure'n conclusions. El regidor explica que l'informa recull l'anàlisis demogràfic de la ciutat comparant-lo amb la població total, la diagnosis per veure els punts forts i els febles de cada àrea, entre les quals destaca l'anàlisi dels serveis públics i el factor immigració, i la redacció de propostes que puguin facilitar la gestió de la diversitat del municipi. Martínez afirma que Reus és una excepció dins la regla, ja que no té tanta població immigrant, però que si aquesta vol venir al municipi és perquè és un lloc ric on hom es pot guanyar la vida fàcilment. L'entrevistat parla de xifres i en treu algunes conclusions que comparteix amb Baiges. Destaca l'enorme percentatge de població marroquí i iberoamericana. Es parla, entre altres temes, de quins són els punts de la ciutat que recullen els estrangers, de la mitjana d'edat, de les polítiques socials des de l'ajuntament i de la necessitat de ser comprensius, pedagògics i sensibles els uns amb els altres.
Extensió 0h 15m 39s
Arxiu rr200505DDENT076
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen ENTREVISTA ALEX MARTINEZ
Sèrie 111
Localitz. ENT
Observacions Arxiu de bona qualitat.
Personatges Josep Baiges. Àlex Martínez.
Descriptors Immigració. Reus. Demografia. Informe d'Immigració i Ciutat. 2004.
Llocs Reus.