Josep Baiges, acompanyat d'Enric Tricaz, entrevista al fill de l'escultor del nen de la Plaça de les Oques de Reus, Ramon Vidiella.

Loading...
Títol Josep Baiges, acompanyat d'Enric Tricaz, entrevista al fill de l'escultor del nen de la Plaça de les Oques de Reus, Ramon Vidiella.
Data 24/11/04
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu VIURE REUS
Resum L'entrevista espera averiguar qui va ser realment el model del nen de les Oques, obra de Pere Vidiella. Els entrevisadors al·leguen que el model va ser un nen vallenc, però Ramon Vidiella explica que el seu pare es va basar en varis models, entre els quals es trobaven Vicenç Pitart, d'el Morell, Gari Mariner Miranda, de Reus o Marcel Vernet, de Valls. I afirma que segurament hi va haver més models, ja que segons quina part del cos s'havia d'esculpir es necessitava una persona en concret. Explica tot el projecte i el desenvolupament de l'escultura des del seu punt de vista, com a fill de l'artista. També es parla sobre altres escultures de Reus, com La Pastoreta o escultura d'Isabel Besora. Al minut 14 es passa a una trucada telefònica amb una reusenca ja gran que explica una part de la història del nen de les oques. La oient afirma que les oques esculpides eren reals i propietat de la seva família.
Extensió 0h 18m 16s
Arxiu rr20041124ENT056
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen 8Ramon Vidiella 241104
Sèrie 111
Localitz. ENT
Observacions Arxiu de molt bona qualitat.
Personatges Josep Baiges. Enric Tricaz. Ramon Vidiella. Pere Vidiella.
Descriptors Plaça de les Oques. Nen de les Oques. Model. Oques. Escultura.
Llocs Reus.