Magazine especial de l'Hora L dedicat a la candidatura de Tarragona 2016 per tal de accedir a la capitalitat europea de la cultura 2016. Programa presentat per Jordi Cartanyà.

Loading...
Títol Magazine especial de l'Hora L dedicat a la candidatura de Tarragona 2016 per tal de accedir a la capitalitat europea de la cultura 2016. Programa presentat per Jordi Cartanyà.
Data 13/02/09
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Títol alternatiu L'HORA L
Resum Escoltem Joan Ramon acompanyat per la membre de la candidatura de Tarragona 2016, Teresa León, des de l'escala de la casa Castellarnau, que pertany a la memòria col·lectiva de la ciutat. Durant el programa, s'aniran fent connexions amb Joan Ramon i Teresa des de diferents punts de la casa senyorial (l'escala, el balcó, la sala del piano i la sala de les joguines). Escoltem el recull de veus tarragonines que ens expliquen quin coneixement tenen de la candidatura: què se sap i què s'opina o quines possibilitats que creuen que té Tarragona per guanyar. Escoltem l'entrevista a l'Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que comenta algunes de les opinions dels oients, parla de l'estat de la candidatura, de què queda per fer, de quins haurien de ser els propers passos,etc. L'alcalde es lamenta del pessimisme generalitzat que tenen els ciutadans de Tarragona. Escoltem l'entrevista a la regidora de Cultura i Patrimoni, Sandra Coloma, que parla de la candidatura 2016 i destaca, responent a Marc Càmera, els punts forts i els febles de Tarragona. Escoltem l'entrevista a la tinenta d'alcalde responsable de la candidatura de Tarragona 2016, Rosa Maria Rossell. Rossell destaca que el punt més fort de Tarragona com a candidata és tot el patrimoni (romà, medieval modernista, cultural no tangible…) de Tarragona. També es parla de les sucursals o subseus que tindrà Tarragona si esdevé capital de la cultura europea. Després dels informatius, amb Carles Francino, torna l'Hora L amb una entrevista a Joan Caballé i una tertúlia entre el president de l'organització de la capital catalana, Xavier Tudela, l'escriptora Olga Xirinacs i la ballarina i coreògrafa Arantxa Sagardoy. Tant l'entrevista com la tertúlia tracten la posició de Tarragona davant la candidatura i posen sobre la taula els passos que convé fer per arribar a declarar-se capital de la cultura.
Extensió 1h 09m 47s
Arxiu rr20090213INE004
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen hora L 2016
Sèrie 101
Localitz. INE
Observacions Arxiu de molt bona qualitat. Al minut 39:25 desconnexió del magazine de L'Hora L per connectar amb els informatius migdia amb Carles Francino. L'Hora L torna al minut 49:50.
Personatges Jordi Cartanyà. Marc Càmera. Joan Ramon. Josep Fèlix Ballesteros. Joan Caballé. Xavier Tudela. Rosa Maria Rossell. Sandra Coloma. Carles Francino.
Descriptors Tarragona 2016. Capital de la Cultura.
Llocs Ràdio Reus.
Organismes Ajuntament de Tarragona.