Es tracta d'un debat entre l'Alcalde de Vila-seca, Joan Maria Pujals, i el President de la Junta Gestora de Salou, Esteve Ferran. És el primer debat públic que els dos...

Loading...
Títol Es tracta d'un debat entre l'Alcalde de Vila-seca, Joan Maria Pujals, i el President de la Junta Gestora de Salou, Esteve Ferran. És el primer debat públic que els dos personatges accepten fer, per tal de posar sobre la taula els conflictes entre Vila-seca i Salou pel que fa als seus límits territorials, davant la proposta d'inversió de la multinacional nord americana Anheuser-Busch, per a la construcció d'un parc recreatiu (futur Port Aventura).
Data 07/05/90
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Resum Pujals i Ferran debaten sobre els problemes que comportaria la construcció del parc i sobre els conflictes alhora d'acreditar-lo i de repartir-se els beneficis entre els dos municipis. Pujals confessa que s'hauria de plantejar que un dels dos municipis renunciés a formar part del consorci. Ambdós interlocutors llegeixen informes d'obra i construcció, declaracions del contrari a la premsa i fins i tot articles legislatius, per defensar les seves posicions sobre el projecte de Busch. El conflicte seguirà vigent fins el setembre de 1990, quan s'arribarà a un acord per evitar perdre els beneficis turístics i laborals que aportaria la construcció del parc.
Extensió 0h 59m 40s
Arxiu rr19900507DEB003
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen Brut Debat FerranPujals 7590
Sèrie 103
Localitz. DEB
Observacions Arxiu de qualitat regular amb inici repentí i final brusc, tallant un dels interlocutors.
Personatges Joan Maria Pujals. Esteve Ferran.
Descriptors Vila-seca. Salou. Port Aventura. Parc Busch. Parc recreatiu. Anheuser-Busch.
Llocs Vila-seca. Salou.
Organismes Ajuntament de Vila-seca. Junta Gestora de Salou.