Conferència de l'aleshores alcalde de Reus Lluís Miquel Pérez el maig de l'any 2002. Pérez parla d'una nova conjuntura de les ciutats mitjanes del territori per adaptar-se a la nova...

Loading...
Títol Conferència de l'aleshores alcalde de Reus Lluís Miquel Pérez el maig de l'any 2002. Pérez parla d'una nova conjuntura de les ciutats mitjanes del territori per adaptar-se a la nova ciutadania derivada dels processos migratoris i de la posició de Reus com a capital cultural. Per sobre de tot destaca l'anunciació -durant els últims 15 minuts de l'arxiu- de la creació de la Capsa Gaudí i del holding municipal INNOVA.
Data 22/05/02
Drets Centre de Lectura de Reus: condicions d'ús restringides. Fundació Privada Reddis: condicions restringides.
Resum Pérez inicia la conferència parlant d'una nova remodelació de les ciutats i de la necessitat de crear una oferta genèrica de serveis públics, habitatge i esdeveniments culturals: "Hem de fer possible que les ciutats mitjanes adquireixin un paper destacat d'aquesta remodelació de país". L'alcalde parla de la responsabilitat dels ajuntament vers el correcte finançament dels serveis municipals, atenint a les noves necessitats demogràfiques. Destaca el creixement de la població, un tema que el porta a fer referència a la necessitat d'augmentar el nombre d'habitatges i de generar ocupació. A continuació, Pérez passa a dir els punts que la ciutat de Reus i la resta de municipis mitjans del territori haurian de seguir per desenvolupant-se correctament. Destaquen les polítiques socials (qualitat de vida i benestar social), la seguretat, el transport i la mobilitat, la formació i el medi ambient. Tot plegat "mantenint l'estat del benestar", assegura. Al minut 1:05:19 l'alcalde comenta els punts febles i els forts de la ciutat de Reus en aquesta conjuntura, ja que el seu objectiu és diferenciar Reus dins la competència territorial. Ja acabant, anuncia la creació del centre Gaudí a la plaça del mercadal com una nova atracció turística. Per últim, l'alcalde destaca la necessitat de gestionar de manera diferent els serveis municipals perquè siguin més eficaços, una introducció que li permet justificar la creació del grup INNOVA -amb el suport de tots els grups municipals- com a eina per actuar de manera responsable i efectiva.
Extensió 1h 55m 39s
Arxiu rr20020522CON014
Origen RÀDIO REUS.
Nom de l'arxiu d'origen conferència PÉREZ
Sèrie 104
Localitz. CON
Observacions Arxiu de qualitat regular.
Personatges Lluís Miquel Pérez.
Descriptors Conferència. Capsa Gaudí. INNOVA. Ciutats mitjanes. Reus. Tarragona. Societat. Habitatge. Finançament. Política. Demografia. Immigració. Ciutats mitjanes. Conjuntura.
Llocs Ajuntament de Reus. Reus.
Organismes Ajuntament de Reus.